• stem van de vergeten dieren in de Nederlandse vee-industrie

Laatste nieuws

12 jun 2014

Jumbo misleidt

Supermarkt Jumbo misleidt haar klanten door haar vleesmerk 'Vlees met Oorsprong' aan te prijzen als diervriendelijk. Dit oordeelt de Reclame Code Commissie na een klacht van Wakker Dier. Lees meer.

11 jun 2014

Mora trapt af met plofkip

Mora trapt af met WK-snacks. Maar Mora schiet er ver naast, want Mora gebruikt nog plofkip! Wakker Dier start een Facebook campagne. Doe je mee? 

2 jun 2014

1300 varkens verbrand

In Melderslo zijn vandaag 1300 varkens verbrand. Stallen hoeven in Nederland bij wet niet beter te beschermd te worden tegen brand dan opslagloodsen voor wc-rollen. Lees meer.

19 mei 2014

'Albert Heijn misleidt met flopkip'

Albert Heijn noemt haar nieuwe flopkip, die met 19 anderen op een vierkante meter in een dichte stal woont, 100% verantwoord en spreekt over 'goede omstandigheden'. Wakker Dier stapt naar de Reclame Code Commissie.

17 mei 2014

Geit in de wei

Vandaag zijn we een radiocampagne begonnen om de geit in de wei te krijgen. Lees meer.

12 mei 2014

500 biggen verbrand

Vanmorgen waren er weer 2 stalbranden. 200 koeien konden worden gered, maar 500 biggen kwamen om in een stalbrand bij Bergentheim. Wakker Dier wil dat stallen brandveiliger worden. Lees meer over stalbranden.

10 mei 2014

'Respect voor dier'-logo op plofkip?

Supermarkten Dirk en Dekamarkt stoppen met het plakken van een ‘Kies Bewust’ logo met de woorden ‘met respect voor mens, dier en milieu’ op plofkip. Dat zeggen zij toe aan Wakker Dier. Lees meer.

22 apr 2014

Succes met de varkenscampagne

Subway, Johma, Qizini en NH Hotel Group stoppen met het gebruik van vlees van industrievarkens. Lees meer.

17 apr 2014

Paasfolders vol met dierenleed

Supermarkten lijken hun uiterste best te doen, om van vrolijk Pasen een kiloknallend Pasen te maken. De folders staan vol met gourmetschotels met kiloknallervlees. Lees meer.

15 apr 2014

Plofkip Jumbo kreupel

De reclame Code Commissie heeft Wakker Dier in het gelijk gesteld over onze tv-spot waarin we aangeven dat de helft van de plofkippen bij Jumbo kreupel is. Lees de uitspraak.

Vorige8  9  10  11  12  | Volgende

successen van Wakker Dier

wat doet Wakker Dier?

In de Nederlandse vee-industrie produceren we jaarlijks zo'n 500 miljoen dieren, vaak onder afschuwelijk omstandigheden. Wakker Dier geeft deze ‘vergeten’ dieren een stem. Wij schudden iedereen wakker, want iedereen kan kiezen voor een beter dierenwelzijn.

wat kun jij doen?