• stem van de vergeten dieren in de Nederlandse vee-industrie

Laatste nieuws

9 jun 2013

Etos babyvoeding plofkip-vrij

Goed nieuws. Plofkip in babyvoeding wordt schaars. Na Olvarit, Kruidvat en Bonbébé wordt nu ook Etos babyvoeding plofkip-vrij. De babymaaltijden van merk Etos worden zelfs 100% biologisch!

5 jun 2013

Ook Bonbébé weert plofkip uit babyvoeding

Na Kruidvat en Olvarit, meldde nu ook Bonbébé dat zij de plofkip weren uit de babyvoeding. Dat is goed nieuws voor heel veel kippen! Lees meer.

2 jun 2013

Kruidvat babyvoeding plofkip-vrij

Een succes voor de plofkip: na Olvarit, zal ook Kruidvat de kip in de babyvoeding vervangen door diervriendelijkere kip! Wakker Dier zal zich op achterblijvers gaan richten zoals Etos. Lees meer.

24 mei 2013

Subway gebruikt nog plofkip!

Subway zegt voor kwaliteit te staan, maar gebruikt nog steeds plofkip op de sandwiches. Vind  jij ook dat Subway snel moet overstappen op diervriendelijkere kip? Help ons dan op Facebook

23 mei 2013

Beter leven voor varkens!

Goed nieuws: alle Nederlandse supermarkten stappen over naar varkensvlees met 1 Beter Leven ster. Dat betekent een beetje beter leven voor miljoenen varkens. Lees meer.

15 mei 2013

Ziekenhuizen stoppen met plofkip

Negen grote regionale ziekenhuizen schakelen over naar kip met 1 of 2 Beter Leven sterren. Deze kippen worden diervriendelijker gehouden en krijgen minder antibiotica. Lees meer.

17 apr 2013

Ook Bettine past etiket aan

Na Aldi past ook Bettine haar etiket aan waarop geiten in de wei te zien zijn. Wakker Dier diende eerder een klacht in bij de Reclame Code Commissie omdat de kaas komt van geiten die het hele jaar op stal staan. Wakker Dier zal nu een klacht indienen tegen een andere geitenkaasabrikant met weidegeiten op haar stalkaas-verpakking.

14 apr 2013

Verpakking geiten(stal)kaas aangepast

Aldi heeft de verpakking van haar geitenkaas aangepast. Het plaatje van een vrolijke geit in de wei verdwijnt nu is gebleken dat de kaas afkomstig is van geiten die nooit de wei in mogen. Lees meer.

3 apr 2013

Rechter vernietigt vergunning gigastal

De Raad van State heeft de vergunning voor de gigastal in Grubbenvorst vernietigd. Het plan is om in dit stallencomplex 1,1 miljoen plofkippen en 35.000 varkens te gaan houden. Wakker Dier ging met Vereniging Behoud de Parel en omwonenden met succes in beroep. Lees meer.

3 apr 2013

Voorlichting bij Z@ppLive

Kuikentjes bij de moederkloek? Dat bestaat in Nederland alleen nog maar bij kinderboerderijen. Wakker Dier vertelt waarom bij ZappLive (vanaf 27min30).

Vorige8  9  10  11  12  | Volgende

successen van Wakker Dier

wat doet Wakker Dier?

In de Nederlandse vee-industrie produceren we jaarlijks zo'n 500 miljoen dieren, vaak onder afschuwelijk omstandigheden. Wakker Dier geeft deze ‘vergeten’ dieren een stem. Wij schudden iedereen wakker, want iedereen kan kiezen voor een beter dierenwelzijn.

wat kun jij doen?