• stem van de vergeten dieren in de Nederlandse vee-industrie

Laatste nieuws

2 aug 2014

Dirk en Dekamarkt stoppen met reclame voor plofkip

Supermarkten Dirk en Dekamarkt stoppen met reclame maken voor plofkip. Wakker Dier start vandaag een tv-campagne tegen de grootste plofkipstunters: C1000 en Albert Heijn. Lees meer.

1 aug 2014

Stem op de Mooiste Modderpoel!

Help mee en kies de Mooiste Modderpoel van 2014 uit onze twee spetterende kandidaten. Stem nu!

30 jul 2014

Varkensvleeswaren met een ster

Vanaf deze week hebben de vijf populairste varkensvleeswaren bij supermarkt Plus een Beter Leven ster! Lees meer.

15 jul 2014

Albert Heijn misleidt

De 'Hollandse kip' die Albert Heijn sinds kort verkoopt als vervanger van de plofkip, is niet 'verantwoord'. Albert Heijn misleidt haar klanten, zo oordeelt de Reclame Code Commissie. Lees meer.

15 jul 2014

Kooiei-campagne

Wakker Dier is een campagne gestart tegen de verwerking van kooi-eieren in producten als koekjes, cake en mayonaise of in restaurantmenu's. De campagne is gestart met radiospots tegen de verkoop van kooiei bij (horeca)groothandels Hanos en DeliXL. Lees meer.

4 jul 2014

Stunts met industrievlees weer toegenomen

Supermarkten zijn weer meer gaan stunten met industrievarkensvlees en plofkip. Dat blijkt uit de reclamemonitor van Wakker Dier. Wakker Dier start een nieuwe campagne tegen reclame voor plofkip. Lees meer.

30 jun 2014

Rabo en ING financieren legbatterijen

De Rabobank en ING zijn topinvesteerders van de wereldwijde vee- en vleesindustrie. Zij financieren megastallen in landen als Amerika, Brazilie en China. Lees ons persbericht of in Trouw.

24 jun 2014

Kipschap nog bomvol met plofkip

Het gemiddelde kipschap bij supermarkten ligt nog voor 80% vol met plofkip, ondanks dat supermarkten beterschap beloofden... Kijk op Jeugdjournaal, RTL nieuws of lees meer.

12 jun 2014

Jumbo misleidt

Supermarkt Jumbo misleidt haar klanten door haar vleesmerk 'Vlees met Oorsprong' aan te prijzen als diervriendelijk. Dit oordeelt de Reclame Code Commissie na een klacht van Wakker Dier. Lees meer.

11 jun 2014

Mora trapt af met plofkip

Mora trapt af met WK-snacks. Maar Mora schiet er ver naast, want Mora gebruikt nog plofkip! Wakker Dier start een Facebook campagne. Doe je mee? 

Vorige8  9  10  11  12  | Volgende

successen van Wakker Dier

wat doet Wakker Dier?

In de Nederlandse vee-industrie produceren we jaarlijks zo'n 500 miljoen dieren, vaak onder afschuwelijk omstandigheden. Wakker Dier geeft deze ‘vergeten’ dieren een stem. Wij schudden iedereen wakker, want iedereen kan kiezen voor een beter dierenwelzijn.

wat kun jij doen?