• stem van de vergeten dieren in de Nederlandse vee-industrie

Laatste nieuws

14 apr 2013

Verpakking geiten(stal)kaas aangepast

Aldi heeft de verpakking van haar geitenkaas aangepast. Het plaatje van een vrolijke geit in de wei verdwijnt nu is gebleken dat de kaas afkomstig is van geiten die nooit de wei in mogen. Lees meer.

3 apr 2013

Rechter vernietigt vergunning gigastal

De Raad van State heeft de vergunning voor de gigastal in Grubbenvorst vernietigd. Het plan is om in dit stallencomplex 1,1 miljoen plofkippen en 35.000 varkens te gaan houden. Wakker Dier ging met Vereniging Behoud de Parel en omwonenden met succes in beroep. Lees meer.

3 apr 2013

Voorlichting bij Z@ppLive

Kuikentjes bij de moederkloek? Dat bestaat in Nederland alleen nog maar bij kinderboerderijen. Wakker Dier vertelt waarom bij ZappLive (vanaf 27min30).

30 mar 2013

Koeiendans 2013

Vandaag mochten de koeien van boerderij Buitenverwachting na een lange winter weer de wei in. Ze dansten en sprongen van plezier. Kijk de foto's op Facebook. Ook een koeiendans bijwonen? Kijk hier. 

29 mar 2013

Enge ontwikkeling: plof-ei

Worden kuikens straks al in het ei geïnjecteerd met een voedingscocktail zodat ze nog sneller groeien? De techniek is er al maar dat moeten we echt niet willen: nu al is 57% van de kippen kreupel door de snelle groei. Lees meer.

29 mar 2013

Gebroken kippenvleugeltjes

Kippenvleugels in de winkel laten breuken, bloedingen en onderontwikkelde botten zien. Zo blijkt uit onderzoek van Wakker Dier. Lees meer.

26 mar 2013

Kies een ei uit de wei

Met Pasen eten mensen veel scharreleieren van kippen die nooit buiten komen. Wakker Dier roept op via Twitter en Facebook om te kiezen voor een ei van een kip uit de wei. Lees meer

25 mar 2013

Kuikensterfte bij Radar

In broederijen krijgen kuikens de eerste levensdagen geen voeding en water. Daardoor sterven miljoenen kuikens. Bekijk de uitzending van Tros Radar, 20.30, NL 1.  Lees meer.

22 mar 2013

New York Pizza gaat plofkip-vrij

New York Pizza zal uiterlijk in 2015 geen plofkip meer gebruiken op haar pizza's. Lees meer.

15 mar 2013

Jumbo stopt (weer) met stunten plofkip

Jumbo heeft gisteren twee plofkipaanbiedingen  verwijderd van haar website nadat duizenden Facebookfans van Wakker Dier daar om vroegen. In september 2012 beloofde Jumbo niet meer te stunten met plofkip. Kijk ook het item op NOS, min 8.25.

Vorige8  9  10  11  12  | Volgende

successen van Wakker Dier

wat doet Wakker Dier?

In de Nederlandse vee-industrie produceren we jaarlijks zo'n 500 miljoen dieren, vaak onder afschuwelijk omstandigheden. Wakker Dier geeft deze ‘vergeten’ dieren een stem. Wij schudden iedereen wakker, want iedereen kan kiezen voor een beter dierenwelzijn.

wat kun jij doen?