• stem van de vergeten dieren in de Nederlandse vee-industrie

Laatste nieuws

25 dec 2013

Foie gras bij EenVandaag

Wakker Dier was gisteren te zien bij EenVandaag over een importverbod voor foie gras. Bekijk de uitzending en teken de petitie voor een importverbod.

24 dec 2013

Importverbod foie gras

Wakker Dier wil een importverbod op foie gras. Uit onderzoek blijkt dat dit juridisch mogelijk is omdat Frankrijk al jarenlang bij de productie dierenwelzijnsregels overtreedt en de Europese Commissie dit door de vingers ziet. Lees meer.

19 dec 2013

300 varkens verbrand

Vannacht zijn ruim 300 varkens verbrand in Gelderland. Het is al de 18e stalbrand dit jaar met in totaal ruim 38.000 dierslachtoffers...

14 dec 2013

Stalbrand in kalverstal

Vannacht is een onbekend aantal kalfjes omgekomen bij een stalbrand. Waarschijnlijk gaat het om pasgeboren kalfjes en ontstond de brand door een omgevallen warmtelamp. Lees meer over stalbranden

10 dec 2013

Kalkoen en konijn grootste kerstslachtoffers

Kalkoen is het grootste slachtoffer van Kerst, gevolgd door konijn, hert, eend en wild zwijn, zo blijkt uit de omzetcijfers van de supermarkten. Lees meer.

5 dec 2013

Zaanse Flopkip

'Zaanse flopkip' is de winnende naam voor de 'nieuwe' plofkip van Albert Heijn. Wakker Dier organiseerde de wedstrijd om de supermarkten met veel tamtam aankondigden binnenkort met een nieuwe kip te komen die nauwelijks diervriendelijker is dan de plofkip. Lees meer.

4 dec 2013

Geboortekrik

Staatssecretaris Dijksma zegt toe onderzoek te gaan doen naar massaal gebruik van de illegale geboortekrik in de rundveesector nadat Wakker Dier haar daarop wees. Lees meer.

22 nov 2013

Weer een stalbrand

Vannacht zijn weer 250 varkens in vlammen omgekomen. Het is de tweede stalbrand deze week. Bij de vorige brand kon de brandweer de varkens redden. Wakker Dier wil brandveiligere stallen!

22 nov 2013

Hoe heet de nieuwe plofkip van AH

Wakker Dier start vandaag een wedstrijd in het NRC en de Next om de naam van de toekomstige plofkip van Albert Heijn te bedenken. Lees meer.

Vorige8  9  10  11  12  | Volgende

successen van Wakker Dier

wat doet Wakker Dier?

In de Nederlandse vee-industrie produceren we jaarlijks zo'n 500 miljoen dieren, vaak onder afschuwelijk omstandigheden. Wakker Dier geeft deze ‘vergeten’ dieren een stem. Wij schudden iedereen wakker, want iedereen kan kiezen voor een beter dierenwelzijn.

wat kun jij doen?