• stem van de vergeten dieren in de Nederlandse vee-industrie

Laatste nieuws

26 mar 2014

Krulstaarten

In het programma Koffietijd vanmorgen aandacht voor zielige en kwispelende varkens, voor het Beter Leven kenmerk en voor bedrijven die goede stappen maken. Kijk hier of lees meer.

25 mar 2014

McDonald's misleidt klanten!

McDonald's mag niet meer liegen over plofkip, vindt de Reclame Code Commissie. Wakker Dier diende een klacht in omdat de hamburgergigant al bijna 2 jaar steevast loog over het welzijn van de kip. Lees meer.

19 mar 2014

Koeiendans bijwonen?

Na een winter op stal gaan de biologische melkkoeien weer dansend de wei in. Kom ook kijken! Voor een koeiendans bij jou in de buurt, kijk hier.

15 mar 2014

Als vissen konden gillen...

Afgelopen zaterdag bij Kassa: Vissen lijden pijn en ervaren stress. Maar er zijn geen regels voor het doden van vissen zoals bij anderen dieren. En vishandelaren liegen over het welzijn van de haring in hun winkel, zo blijkt uit undercover onderzoek van Wakker Dier. Lees Meer

11 mar 2014

Gigastal

Wakker Dier heeft beroep aangetekend tegen de vergunning voor de eerste gigastal van Nederland in het Limburgse Grubbenvorst. Lees meer.

6 mar 2014

Vliegende start van onze varkenscampagne

Burger King, Stegeman, Domino’s Pizza, Olvarit, HANOS en Mora geven varkens een beter leven. Lees meer of bekijk het item op RTL nieuws.

27 feb 2014

Nieuwe tv-campagne plofkip

Zowel de topman van Jumbo als die van Albert Heijn, vertelden vanmorgen tegen de NOS dat zij niet stoppen met plofkip. Wakker Dier reageert met een tv-campagne. Lees meer.

22 feb 2014

Olvarit kiest voor varkens met een beter leven

Olvarit stapt over op varkensvlees dat voldoet aan de welzijnseisen van één ster Beter Leven van de Dierenbescherming. Lees meer.

19 feb 2014

Importverbod foie gras

Er komt geen importverbod op foie gras. Dit heeft het kabinet besloten. Wakker Dier spreekt van een laf besluit. Lees meer.

15 feb 2014

Plofkip beu? Ga naar een ekowinkel!

Supermarkten blijven prijsstunten met plofkip. Wakker Dier roept op de radio consumenten op om naar een fatsoenlijke winkel te gaan zonder plofkip. Vind een biologische winkel bij jou in de buurt.

Vorige8  9  10  11  12  | Volgende

successen van Wakker Dier

wat doet Wakker Dier?

In de Nederlandse vee-industrie produceren we jaarlijks zo'n 500 miljoen dieren, vaak onder afschuwelijk omstandigheden. Wakker Dier geeft deze ‘vergeten’ dieren een stem. Wij schudden iedereen wakker, want iedereen kan kiezen voor een beter dierenwelzijn.

wat kun jij doen?