• stem van de vergeten dieren in de Nederlandse vee-industrie

Laatste nieuws

15 apr 2014

Plofkip Jumbo kreupel

De reclame Code Commissie heeft Wakker Dier in het gelijk gesteld over onze tv-spot waarin we aangeven dat de helft van de plofkippen bij Jumbo kreupel is. Lees de uitspraak.

15 apr 2014

Transport varkens ergste dierenleed

Nederlanders vinden de lange afstand transporten van varkens het ergste dierenleed, gevolgd door kale varkenshokken en opsluiting van moedervarkens. Zo blijkt uit onderzoek van TNS-NIPO. Lees meer.

10 apr 2014

Is vlees uit de supermarkten veilig?

Vlees uit supermarkten is niet veilig, zo stelt Wakker Dier in het debatprogramma Arena. Want dieren krijgen veel te veel antibiotica en veel vlees is besmet met resistente bacterien. Kijk de uitzending.

5 apr 2014

Hamster-persiflage oke

De Reclame Code Commissie heeft onze radiospot over de hamsters die de plofkip bij Albert Heijn beu zijn, goedgekeurd. Wakker Dier mag Albert Heijn blijven aanspreken op de verkoop van plofkip en daarin pariodiërend de AH-hamster naspelen.

4 apr 2014

Stop kiloknallen met vlees!

Het gestunt van supermarkten met vlees leidt tot risico's en dierenleed. Wakker Dier is het zat en wil een verbod op verkoop van vlees onder de inkoop prijs. Lees ons bericht of op RTLnieuws.

26 mar 2014

Krulstaarten

In het programma Koffietijd vanmorgen aandacht voor zielige en kwispelende varkens, voor het Beter Leven kenmerk en voor bedrijven die goede stappen maken. Kijk hier of lees meer.

25 mar 2014

McDonald's misleidt klanten!

McDonald's mag niet meer liegen over plofkip, vindt de Reclame Code Commissie. Wakker Dier diende een klacht in omdat de hamburgergigant al bijna 2 jaar steevast loog over het welzijn van de kip. Lees meer.

19 mar 2014

Koeiendans bijwonen?

Na een winter op stal gaan de biologische melkkoeien weer dansend de wei in. Kom ook kijken! Voor een koeiendans bij jou in de buurt, kijk hier.

15 mar 2014

Als vissen konden gillen...

Afgelopen zaterdag bij Kassa: Vissen lijden pijn en ervaren stress. Maar er zijn geen regels voor het doden van vissen zoals bij anderen dieren. En vishandelaren liegen over het welzijn van de haring in hun winkel, zo blijkt uit undercover onderzoek van Wakker Dier. Lees Meer

11 mar 2014

Gigastal

Wakker Dier heeft beroep aangetekend tegen de vergunning voor de eerste gigastal van Nederland in het Limburgse Grubbenvorst. Lees meer.

Vorige8  9  10  11  12  | Volgende

successen van Wakker Dier

wat doet Wakker Dier?

In de Nederlandse vee-industrie produceren we jaarlijks zo'n 500 miljoen dieren, vaak onder afschuwelijk omstandigheden. Wakker Dier geeft deze ‘vergeten’ dieren een stem. Wij schudden iedereen wakker, want iedereen kan kiezen voor een beter dierenwelzijn.

wat kun jij doen?