• stem van de vergeten dieren in de Nederlandse vee-industrie

Laatste nieuws

18 dec 2014

Ga voor een diervriendelijk kerstdiner!

Kies jij dit jaar ook voor een diervriendelijke Kerst? Met een radiospot roepen wij iedereen op de Kerst ook aan de dieren te denken. Doe je ook mee?

4 dec 2014

Emte staakt verkoop kikkerbillen.

Emté staakt de verkoop van kikkerbillen na een Facebookactie van Wakker Dier. Bij de kikkers worden de poten meestal zonder verdoving afgescheurd, geknipt of gesneden. Lees Meer

3 dec 2014

Eendagskuikens

Eendagskuikens zijn kind van de rekening bij de vogelgriep. Miljoenen kuikens zijn gedood. Lees meer.

25 nov 2014

Vogelgriep: veesector inkrimpen!

De wijzende vinger van de vee-sector en politici richting overvliegende vogels is potsierlijk. Het wordt tijd dat ze de vee-industrie zodanig reorganiseren dat een enkel virus niet meteen het einde betekent van honderdduizenden dieren, bedrijven en zelfs mogelijk de sector. Lees meer op onze site of op Volkskrant.nl.

18 nov 2014

Wakker Dier wil vaccinatie vogelgriep

Preventieve vaccinatie tegen de huidige H5 vorm van vogelgriep is mogelijk en effectief. Economische motieven houden dit tegen. Wakker Dier en Dierenbescherming willen dat dieren zo snel mogelijk gevaccineerd worden.

17 nov 2014

Uitbraak vogelgriep

Een groot kippenbedrijf in Hekendorp is getroffen door vogelgriep. Alle 150.000 kippen worden geruimd. Lees meer.

10 nov 2014

Pas op: dierenleed bij Keurslagers

Veel Keurslagers verkopen nog plofkip en industrievarken. Wakker Dier is een nieuwe radiocampagne hierover gestart. Lees meer.

8 nov 2014

Kip bij Kassa

Jumbo komt met een betere kip dan Albert Heijn. Maar wat is precies het verschil tussen plofkip, Hollandse kip, Jumbo kip en kip met 1,2 of 3 Beter Leven sterren? Kijk het bij Kassa.

7 nov 2014

Minister Schippers laat kweekvis checken op resistentie

Goed nieuws: voortaan zal - naast vlees - ook vis worden gecontroleerd op antibiotica resistente bacterien. Dat besloot minister Schippers vandaag nadat Wakker Dier ESBL aantoonde op kweekgarnalen. Kijk op NOS of op RTL nieuws.

7 nov 2014

Resistente bacterie op kweekvis

Op kweekvis uit Azië zitten veel resistente bacteriën, waaronder ESBL, zo blijkt uit onderzoek in opdracht van Wakker Dier. Lees ons persbericht of kijk op NOS.

Vorige8  9  10  11  12  | Volgende

successen van Wakker Dier

wat doet Wakker Dier?

In de Nederlandse vee-industrie produceren we jaarlijks ruim een half miljard dieren, vaak onder afschuwelijk omstandigheden. Wakker Dier geeft deze ‘vergeten’ dieren een stem. Wij schudden iedereen wakker, want iedereen kan kiezen voor een beter dierenwelzijn.

wat kun jij doen?