• stem van de vergeten dieren in de Nederlandse vee-industrie

Laatste nieuws

27 feb 2013

'Plofkip-light'

Supermarkten willen in 2020 een soort 'plofkip-light' invoeren. Wij waren vaak in het nieuws om onze reactie op deze kip te geven. Zie bijvoorbeeld de items van RTL-nieuws en Hart van Nederland.

26 feb 2013

Plofkip in flauwekulsaus

Supermarkten en de pluimvee-industrie hebben teleurstellende plannen naar buiten gebracht over de plofkip. Het dierenleed blijft groot en de plofkip blijft helaas in de supermarkt verkocht worden. Lees meer.

13 feb 2013

Bijna exponentiële groei omzet kip met Beter Leven ster

Het afgelopen kwartaal is de omzet van kip met één Beter Leven ster bijna verdubbeld ten opzichte van hetzelfde kwartaal het jaar ervoor. Lees meer.

9 feb 2013

Velen eten ongewild 'kleuterdieren'

16% van de Nederlanders (ca. 2.5 miljoen mensen) eet ongewild en onbewust 'kleuterdieren'. Niet lammetjes maar plofkippen gaan het jongst naar de slacht. Lees meer.

31 jan 2013

Stallen beter beveiligd tegen brand

Na jaren campagne voeren door de Dierenbescherming en ons is het zover: dieren in stallen worden beter beschermd tegen brand dan dingen. Lees meer over onze campagne of het nieuws op Nieuwsuur

24 jan 2013

Plofkip bij Jeugdjournaal

Tienjarige Didier geeft een spreekbeurt over plofkip. Kijk het hele item op Jeugdjournaal (vanaf minuut 5).

24 jan 2013

Jumbo-klanten opgelet!

Vandaag waarschuwt Wakker Dier de klanten van Jumbo in 7 landelijke dagbladen voor plofkip. Lees hier waarom of help mee op Facebook.

21 jan 2013

Issue Award 2013

Wakker Dier heeft vandaag de Issue Award gewonnen voor de campagne 'Stop de Plofkip'. Hoera, nóg meer aandacht voor de plofkip!

16 jan 2013

Radiospotjes

Sinds 14 januari is een radiospot tegen plofkip bij Albert Heijn en Jumbo op vrijwel alle radiozenders te horen. Lees meer over de campagne.

10 jan 2013

AH klanten opgelet

Vandaag waarschuwt Wakker Dier de klanten van Albert Heijn dat de luxe uitziende verpakking met strik plofkip bevat. Deze waarschuwing staat in 8 landelijke kranten. Lees meer.

Vorige8  9  10  11  12  | Volgende

successen van Wakker Dier

wat doet Wakker Dier?

In de Nederlandse vee-industrie produceren we jaarlijks zo'n 500 miljoen dieren, vaak onder afschuwelijk omstandigheden. Wakker Dier geeft deze ‘vergeten’ dieren een stem. Wij schudden iedereen wakker, want iedereen kan kiezen voor een beter dierenwelzijn.

wat kun jij doen?