• stem van de vergeten dieren in de Nederlandse vee-industrie

Laatste nieuws

20 aug 2013

Amper diervriendelijke keus

Bij bijna driekwart (73%) van het kip-assortiment in supermarkten kunnen klanten alleen voor plofkip kiezen en is er geen diervriendelijker alternatief te koop. Lees meer.

18 aug 2013

Misleiding aangepakt

13 Grote geitenkaas- en melkproducenten gaan hun verpakkingen aanpassen. Ze hadden mooie plaatjes van geiten in de wei op de verpakking staan maar de geiten stonden in werkelijkheid altijd opgesloten in stallen. Lees meer.

14 aug 2013

Verkoop plofkip daalt

De verkoop van plofkip is de afgelopen 2 jaar, sinds de start van onze plofkipcampagne, met zo'n 6% gedaald. Lees meer.

31 jul 2013

Tv campagne

Wakker Dier start 1 augustus een nieuwe tv campagne tegen de verkoop van plofkip bij Albert Heijn en Jumbo. Klanten worden erop gewezen dat de helft van de gangbare kip in deze winkels kreupel is. Lees meer.

29 jul 2013

Help mee en stem!

Stem op onze advertentie bij de NRC Charity Awards. De prijs is vier gratis reclameplaatsingen die wij goed kunnen gebruiken om aandacht te vragen voor de plofkip! Stem hier tegen de plofkip!

 

23 jul 2013

De mooiste modderpoel ligt in Ruurlo

De biologische varkensboerderij van familie Boeijink heeft de mooiste modderpoel van 2013. Kijk hier voor meer informatie en de foto´s!

10 jul 2013

Supers vergeten bio-klant

Terwijl supermarkten steeds meer kiloknallen, keldert het aantal aanbiedingen met biologisch vlees. Lees meer.

1 jul 2013

Wakker Dier start campagne met dierenarts

Driekwart van de huisdierenartsen vindt dat supermarkten de plofkip moeten vervangen. Ze maken zich zorgen om het dierenleed en hoge antibiotica gebruik. Wakker Dier start campagne met dierenarts tegen plofkip bij Albert Heijn en Jumbo. Lees meer.

24 jun 2013

Alle babyvoeding plofkip-vrij!

Na Olvarit, Bonbébé en de huismerken van Etos en Kruidvat wordt ook de babyvoeding van het eigen merk van Albert Heijn en Jumbo plofkip-vrij. Wakker Dier is blij want in 2014 is er geen plofkip meer in babymaaltijden te vinden.

10 jun 2013

Geef biggen vandaag hun krulstaart terug!

De varkenssector erkent eindelijk het probleem van het afknippen van krulstaarten en belooft aan dit probleem te gaan werken. Maar jij kan vandaag nog helpen om biggen weer te laten kwispelen. Kijk hier hoe!

Vorige8  9  10  11  12  | Volgende

successen van Wakker Dier

wat doet Wakker Dier?

In de Nederlandse vee-industrie produceren we jaarlijks zo'n 500 miljoen dieren, vaak onder afschuwelijk omstandigheden. Wakker Dier geeft deze ‘vergeten’ dieren een stem. Wij schudden iedereen wakker, want iedereen kan kiezen voor een beter dierenwelzijn.

wat kun jij doen?

Wakker Dier in actie

Dagelijks eten Nederlanders 400.000 dieren.
Op EetGeenDierenDag gaan we voor 0! Doe je mee?

NEE JA

Wakker Dier in actie

Wat jammer dat je niet meedoet. Lees meer over EetGeenDierenDag.

VorigeNaar de site

Wakker Dier in actie

Wat fijn dat je meedoet! EetGeenDierenDag is een van de vele campagnes waarmee Wakker Dier probeert de verschrikkelijke vee-industrie te stoppen. Wil je ook bij toekomstige acties meehelpen om een einde te maken aan de vee-industrie? Vul dan je e-mailadres in!

Je krijgt dan regelmatig onze 'Wakker in Actie'-oproepen.

PS: Je kunt je altijd afmelden. Wij spammen niet en we verstrekken je gegevens nooit aan derden. Zie ook ons privacy statement.