• stem van de vergeten dieren in de Nederlandse vee-industrie

Laatste nieuws

5 dec 2013

Zaanse Flopkip

'Zaanse flopkip' is de winnende naam voor de 'nieuwe' plofkip van Albert Heijn. Wakker Dier organiseerde de wedstrijd om de supermarkten met veel tamtam aankondigden binnenkort met een nieuwe kip te komen die nauwelijks diervriendelijker is dan de plofkip. Lees meer.

4 dec 2013

Geboortekrik

Staatssecretaris Dijksma zegt toe onderzoek te gaan doen naar massaal gebruik van de illegale geboortekrik in de rundveesector nadat Wakker Dier haar daarop wees. Lees meer.

22 nov 2013

Weer een stalbrand

Vannacht zijn weer 250 varkens in vlammen omgekomen. Het is de tweede stalbrand deze week. Bij de vorige brand kon de brandweer de varkens redden. Wakker Dier wil brandveiligere stallen!

22 nov 2013

Hoe heet de nieuwe plofkip van AH

Wakker Dier start vandaag een wedstrijd in het NRC en de Next om de naam van de toekomstige plofkip van Albert Heijn te bedenken. Lees meer.

21 nov 2013

illegale geboortekrik

Er wordt massaal gebruik gemaakt van de illegale geboortekrik bij kalfjes. Dit blijkt uit onderzoek van Wakker Dier. De staatssecretaris moet nu ingrijpen, vinden wij. Lees meer.

2 nov 2013

Ziek in eigen poep

 Miljoenen staldieren worden jaarlijks ziek door het staan in de eigen poep. Lees meer.

1 nov 2013

Minister Kamp veroordeeld

De rechter heeft minister Kamp op de vingers getikt. De minister negeerde ten onrechte een verzoek van Wakker Dier om het verhongeren van kuikens in broederijen te stoppen. Lees meer.

31 okt 2013

Nieuw lesmateriaal

Wakker Dier presenteert: Dier en Industrie. Gratis en digitaal lesmateriaal, inclusief een nieuwe educatieve film met Nicolette Kluijver. Bekijk de film hier.

30 okt 2013

Weer een stalbrand

Alweer zijn honderden kalveren omgekomen bij een stalbrand. Wakker Dier wil niet alleen voor nieuwe stallen nieuwe regels, maar ook bestaande stallen moeten brandveiliger worden! Lees meer.

29 okt 2013

17 kalveren in gierkelder

Gisteren redde de brandweer 14 kalveren uit een gierkelder. Drie kalfjes overleefden het niet. Uit onderzoek van Wakker Dier in 2009 blijkt dat de brandweer tweemaal per week dieren uit hun eigen mest moeten redden.

Vorige8  9  10  11  12  | Volgende

successen van Wakker Dier

wat doet Wakker Dier?

In de Nederlandse vee-industrie produceren we jaarlijks zo'n 500 miljoen dieren, vaak onder afschuwelijk omstandigheden. Wakker Dier geeft deze ‘vergeten’ dieren een stem. Wij schudden iedereen wakker, want iedereen kan kiezen voor een beter dierenwelzijn.

wat kun jij doen?