• stem van de vergeten dieren in de Nederlandse vee-industrie

Laatste nieuws

3 okt 2014

Jumbo krijgt nieuwe kip

Jumbo gaat als eerste supermarkt een serieuze stap zetten om een einde te maken aan het dierenleed van de plofkip. Jumbo laat hiermee zien dat de kipplannen van de andere supermarkten onvoldoende zijn. Lees meer of kijk het NOS journaal.

30 sep 2014

4 oktober is EetGeenDierenDag

Wakker Dier start vandaag met een landelijke oproep op de radio en via social media, om op Dierendag geen dieren te eten. Lees meer.

28 sep 2014

Ikea geeft varkens hun krulstaart terug

Ikea gaat wereldwijd varkens een beter leven geven. De varkens krijgen meer ruimte, stro in de hokken en de moedervarkens kunnen naar buiten. Bovendien mogen de biggen hun krulstaart houden. Lees meer.

24 sep 2014

Succes: Honig kooiei-vrij!

Honig, Heinz Sandwich Spread en Subway stappen over op diervriendelijkere eieren. Het succes is een gevolg van de radio- en Facebookcampagne van Wakker Dier. Lees meer.

18 sep 2014

Succes: Liegebeesten zetten stappen!

Jan Pannenkoek, John West en Valess stappen over op vrije-uitloopeieren. Supermarkt Coop stopt met plofkip in hun Authentiek vleeswaren en Jan Pannenkoek gaat over op varkensvlees met twee Beter Leven sterren. Lees meer.

17 sep 2014

Supermarkt Plus grootste Liegebeest

De Goudse kaas van supermarkt Plus is het grootste Liegebeest van 2014. Lees meer.

16 sep 2014

BBQ-vlees

BBQ-vlees is dieronvriendelijk en vaak besmet. Dit blijkt uit een 'steak'proef van Wakker Dier. Lees meer.

15 sep 2014

Scharrelpolitie: Honig mogelijk kooiei

Vanaf vandaag waarschuwt Wakker Dier consumenten via een radiospot om voorzichtig te zijn met de aankoop van Honigproducten, omdat deze mogelijk kooiei bevatten. Lees meer.

10 sep 2014

Succes voor de legkippen

Goed nieuws! Groothandel DeliXL, Olvarit, Gijs streekproducten en Yil'driz wereldsauzen stappen af van kooi-eieren. Bolletje vervangt scharreleieren door vrije uitloop eieren. Lees meer.

7 sep 2014

Liegebeest Verkiezing

Welk product krijgt dit jaar de Liegebeest trofee? Lees ons persbericht of breng gelijk je stem uit. 

Vorige8  9  10  11  12  | Volgende

successen van Wakker Dier

wat doet Wakker Dier?

In de Nederlandse vee-industrie produceren we jaarlijks ruim een half miljard dieren, vaak onder afschuwelijk omstandigheden. Wakker Dier geeft deze ‘vergeten’ dieren een stem. Wij schudden iedereen wakker, want iedereen kan kiezen voor een beter dierenwelzijn.

wat kun jij doen?