• stem van de vergeten dieren in de Nederlandse vee-industrie

Laatste nieuws

1 nov 2013

Minister Kamp veroordeeld

De rechter heeft minister Kamp op de vingers getikt. De minister negeerde ten onrechte een verzoek van Wakker Dier om het verhongeren van kuikens in broederijen te stoppen. Lees meer.

31 okt 2013

Nieuw lesmateriaal

Wakker Dier presenteert: Dier en Industrie. Gratis en digitaal lesmateriaal, inclusief een nieuwe educatieve film met Nicolette Kluijver. Bekijk de film hier.

30 okt 2013

Weer een stalbrand

Alweer zijn honderden kalveren omgekomen bij een stalbrand. Wakker Dier wil niet alleen voor nieuwe stallen nieuwe regels, maar ook bestaande stallen moeten brandveiliger worden! Lees meer.

29 okt 2013

17 kalveren in gierkelder

Gisteren redde de brandweer 14 kalveren uit een gierkelder. Drie kalfjes overleefden het niet. Uit onderzoek van Wakker Dier in 2009 blijkt dat de brandweer tweemaal per week dieren uit hun eigen mest moeten redden.

24 okt 2013

Plan Dijksma jaagt koeien uit de wei

De voorgestelde mestverwerkingswet voor de melkveehouderij leidt tot schaalvergroting en opstallen. Lees meer.

19 okt 2013

70 kalfjes verbrand

Vanmorgen zijn er in Hexel weer 70 kalfjes verbrand. In 2013 zijn al minimaal 37.743 dieren omgekomen in 14 stalbranden. Stallen zijn vaak slecht beschermd tegen brand. Lees meer

18 okt 2013

AH stunt vaker met plofkip

Ondanks mooie beloftes, gooit Albert Heijn bijna drie keer vaker plofkip in de reclame dan een jaar geleden en drijft daarmee de verkoop van plofkip op. Lees ons persbericht of lees op NOS.nl of in de Spits.

5 okt 2013

Reclame Commissie bevestigt kreupelheid

Volgens de Reclame Code Commissie zijn de wetenschappelijke onderzoeken waarop Wakker Dier zich baseert 'voldoende basis' om te concluderen dat de helft van de plofkippen bij Albert Heijn en Jumbo kreupel is gefokt. Lees meer.

4 okt 2013

Helft kinderen wil lievelingsgerecht laten staan op (EetGeen)DierenDag

De meerderheid van de jongeren vindt het belangrijk dat Dierendag wordt gevierd. Lees meer.

3 okt 2013

Transparant jaarverslag

Wakker Dier kreeg een rapportcijfer 8,3 en een vijfde plek voor het transparantste jaarverslag van 2012. Lees hier meer over de Transparantprijs en lees hier ons jaarverslag.

Vorige8  9  10  11  12  | Volgende

successen van Wakker Dier

wat doet Wakker Dier?

In de Nederlandse vee-industrie produceren we jaarlijks zo'n 500 miljoen dieren, vaak onder afschuwelijk omstandigheden. Wakker Dier geeft deze ‘vergeten’ dieren een stem. Wij schudden iedereen wakker, want iedereen kan kiezen voor een beter dierenwelzijn.

wat kun jij doen?

Big

Hij heeft zijn hele leven nog voor zich…
in verstikkende ammoniakdampen.

Miljoenen varkens krijgen ademhalingsproblemen en longaandoeningen. Schadelijk ammoniakgas is hiervan één van de belangrijkste oorzaken.

Wilt u een donatie doen om de varkens te helpen?

MISSCHIEN LATER JA

Wat jammer dat je niet meedoet. Lees meer over het leven van een varken.

VorigeNaar de site

Wakker Dier in actie

Wat fijn dat je meedoet! EetGeenDierenDag is een van de vele campagnes waarmee Wakker Dier probeert de verschrikkelijke vee-industrie te stoppen. Wil je ook bij toekomstige acties meehelpen om een einde te maken aan de vee-industrie? Vul dan je e-mailadres in!

Je krijgt dan regelmatig onze 'Wakker in Actie'-oproepen.

PS: Je kunt je altijd afmelden. Wij spammen niet en we verstrekken je gegevens nooit aan derden. Zie ook ons privacy statement.