• stem van de vergeten dieren in de Nederlandse vee-industrie

Laatste nieuws

6 mar 2014

Vliegende start van onze varkenscampagne

Burger King, Stegeman, Domino’s Pizza, Olvarit, HANOS en Mora geven varkens een beter leven. Lees meer of bekijk het item op RTL nieuws.

27 feb 2014

Nieuwe tv-campagne plofkip

Zowel de topman van Jumbo als die van Albert Heijn, vertelden vanmorgen tegen de NOS dat zij niet stoppen met plofkip. Wakker Dier reageert met een tv-campagne. Lees meer.

22 feb 2014

Olvarit kiest voor varkens met een beter leven

Olvarit stapt over op varkensvlees dat voldoet aan de welzijnseisen van één ster Beter Leven van de Dierenbescherming. Lees meer.

19 feb 2014

Importverbod foie gras

Er komt geen importverbod op foie gras. Dit heeft het kabinet besloten. Wakker Dier spreekt van een laf besluit. Lees meer.

15 feb 2014

Plofkip beu? Ga naar een ekowinkel!

Supermarkten blijven prijsstunten met plofkip. Wakker Dier roept op de radio consumenten op om naar een fatsoenlijke winkel te gaan zonder plofkip. Vind een biologische winkel bij jou in de buurt.

14 feb 2014

Stalbranden bij Hart van Nederland

Deze week zijn weer twee varkensstallen in vlammen opgegaan. Wakker Dier wil dat stallen beter worden beveiligd tegen brand. Kijk naar Hart van Nederland of lees meer over stalbranden.

9 feb 2014

Minder diervriendelijkere aanbiedingen

In 2013 was er minder aandacht voor de dieren in de supermarktfolders: er was 7% minder vaak een diervriendelijker product in de aanbieding dan in 2012. Hoogvliet kwam als beste uit de bus, Dekamarkt als slechtste. Lees meer.

5 feb 2014

Steun Postcode Loterij

Wakker Dier heeft een prachtige bijdrage gekregen van de Postcode Loterij. Daarmee kunnen we meer mensen wakker schudden! En supermarkten aansporen om boeren een betere prijs te betalen. In ruil voor ├ęcht een beter leven voor de dieren. Lees meer.

4 feb 2014

Meer diervriendelijkere kip!

De verkoop van plofkip daalt met 5% en de omzet van diervriendelijkere kip steeg in 2013 met 43%. Goed nieuws, maar de cijfers zouden nog veel rooskleuriger zijn, als de supermarkten niet zo enorm veel hadden gestunt met plofkip in 2013.Lees meer.

27 jan 2014

Start varkenscampagne

Vandaag is een nieuwe campagne gestart voor een beter leven voor de varkens. Lees het artikel in de Spits of kijk hier voor meer informatie. 

 

Vorige8  9  10  11  12  | Volgende

successen van Wakker Dier

wat doet Wakker Dier?

In de Nederlandse vee-industrie produceren we jaarlijks zo'n 500 miljoen dieren, vaak onder afschuwelijk omstandigheden. Wakker Dier geeft deze ‘vergeten’ dieren een stem. Wij schudden iedereen wakker, want iedereen kan kiezen voor een beter dierenwelzijn.

wat kun jij doen?