• stem van de vergeten dieren in de Nederlandse vee-industrie
  • aanpak wakker dier 470x300

Strijden voor beter dierenwelzijn

Welzijn voor alle dierenIn onze visie hebben alle dieren in de vee-industrie recht op een dierwaardig leven met volop ruimte voor natuurlijk gedrag. Wij zien het als onze missie om een samenleving te bewerkstelligen waarin dierenwelzijn gerespecteerd wordt. We geloven dat we dat samen met jou kunnen bereiken.

Hoe schudden we Nederland wakker?

We hebben in de afgelopen jaren al veel successen behaald. Zo zijn bijna alle supermarkten gestopt met de verkoop van plofkip en zijn legbatterijeieren en blank kalfsvlees en foie gras zelfs helemaal uit de schappen van de grote supermarkten verdwenen. 

Maar we zijn er nog lang niet. Daarom voeren we op verschillende manieren campagne om de dieren te beschermen. Want we willen zowel de industrie als de consument wakker schudden. Dit is wat we doen:

Bedrijven aanspreken

Welzijn plofkip

We spreken bedrijven en A-merken aan op dierenleed en vragen hen actie te ondernemen, om het dierenwelzijn te vergroten. Zo kunnen we het aanbod van producten uit de vee-industrie terugdringen en het welzijn van de dieren verbeteren.

Bewustwording over dierenwelzijn

Welzijn varken

In de pers en met reclame laten we zien hoe er in Nederland met dieren in de vee-industrie wordt omgesprongen en waar het dierenwelzijn in het geding is. Zo vragen we aandacht voor de vergeten dieren in
de vee-industrie.

Voorlichting

Winkel voor beter dierenwelzijn

We geven voorlichting: een beter leven voor dieren begint namelijk op je eigen bord. We vertellen consumenten over dierenleed en laten zien dat iedereen zelf heel makkelijk diervriendelijke keuzes kan maken. We helpen hen daarbij zo praktisch mogelijk op weg,
door bijvoorbeeld winkel-tips en verantwoorde recepten te geven. 

Beïnvloeden van wetgeving

Wetgeving dierenwelzijn

Wij streven naar betere wetten voor dierenwelzijn en voeren juridische procedures. Dat doen we bijvoorbeeld tegen misleidende reclames of bedrijven die de (welzijns-)regels overtreden.

Verantwoord campagnevoeren staat voorop

Bij onze campagnes houden we ons aan maatschappelijk geaccepteerde spelregels. Acties buiten de wet keuren wij ten strengste af. Meer hierover lees je in onze nota “Verantwoord Campagnevoeren”.

Meer weten over onze campagnes voor dierenwelzijn?

In hoofdstuk 3 van ons jaarverslag vind je alles over de campagnes van Wakker Dier. Aan bod komen onder andere onze werkwijze en prioriteiten, de belangrijkste campagneactiviteiten en -resultaten. Maar ook het gebruik van social media en de inzet van reclame.

successen van Wakker Dier

Laatste update: april 2017.

wat kun jij doen?