• stem van de vergeten dieren in de Nederlandse vee-industrie
  • aanpak wakker dier 470x300

De aanpak van Wakker Dier

In onze visie hebben alle dieren in de vee-industrie recht op een dierwaardig leven met volop ruimte voor natuurlijk gedrag. Wij zien het als onze missie om een samenleving te bewerkstelligen waarin ook deze dieren met respect worden behandeld. 

Hoe schudden we Nederland wakker?

Bedrijven aanspreken

We spreken bedrijven en A-merken aan op dierenleed en vragen hen actie te ondernemen. Zo kunnen we het aanbod van producten uit de vee-industrie terugdringen.

Bewustwording

In de pers en met reclame laten we zien hoe er in Nederland met dieren in de vee-industrie wordt omgesprongen.

Voorlichting

We geven voorlichting: een beter leven voor dieren begint op je eigen bord. We vertellen consumenten over dierenleed en laten zien dat iedereen zelf heel makkelijk diervriendelijke keuzes kan maken.

Wetgevingsbeïnvloeding

Wij streven naar betere wetten voor dierenwelzijn en voeren juridische procedures. Bijvoorbeeld tegen misleidende reclame of bedrijven die de (welzijns-) regels overtreden.

Verantwoord campagnevoeren staat voorop

Bij onze campagnes houden we ons aan maatschappelijk geaccepteerde spelregels. Acties buiten de wet keuren wij ten strengste af. Meer hierover lees je in onze nota “Verantwoord Campagnevoeren”.

Meer weten over onze campagnes?

Jaarverslag hoofdstuk 2 downloaden en bekijkenIn hoofdstuk 2 van ons jaarverslag vind je alles over de campagnes. Aan bod komen onder andere onze werkwijze en prioriteiten, de belangrijkste campagneactiviteiten en -resultaten. Maar ook het gebruik van social media en de inzet van reclame.

successen van Wakker Dier

Laatste update: maart 2016.

wat kun jij doen?