• stem van de vergeten dieren in de Nederlandse vee-industrie

In de media

18 apr 2017

Wakker Dier op TV

'Een scharrelei is een schuur-ei' legden we uit bij RTL Live; bij Hart van Nederland geven we steun aan biologische boeren die in actie komen omdat ze zwangere koeien moeten slachten van de overheid; we leggen uit dat diervriendelijke foie gras niet bestaat bij Groen Licht.  

13 apr 2017

Lidl start met 'leghaantjes'

Goed Paasnieuws: Lidl gaat als eerste supermarkt de broertjes verkopen van legkippen. Normaal gaan deze haantjes direct uit het ei de shredder in. Lees ons persbericht of in het AD.  

5 apr 2017

Shitbeleid bij Hart van Nederland

Boerin Leyntje legt uit waarom het zo oneerlijk is dat zij en andere biologische en grondgebonden boeren koeien moeten slachten vanwege het shitbeleid van de overheid. Kijk het hier.  

4 apr 2017

Vlees van mishandelde paarden in snacks

Pas op: in snacks als bitterballen, gehaktstaven en kroketten kan vlees van mishandelde paarden zitten! Eyes on Animals vertelt je er meer over in Radar. Kijk hier de uitzending terug. 

25 mar 2017

Gruwels in slachthuis

Stichting Animal Rights onthulde gruwelijke misstanden in een Belgisch slachthuis. Dit slachthuis is gesloten, maar zolang vlees te goedkoop is, zullen we misstanden blijven houden. Kijk EenVandaag.  

14 mar 2017

Meer kip met keurmerk!

Goed nieuws: consumenten kiezen steeds vaker voor kip met een keurmerk. Het omzetaandeel groeide afgelopen jaar met 20%. Wakker Dier voert campagne tot alle kip is voorzien van een keurmerk. Lees meer. 

3 feb 2017

Verkleining mestberg creƫert industriekoe

Koeien zullen nog meer melk moeten produceren en nog vaker permanent op stal blijven als het aan staatssecretaris Van Dam ligt. LTO erkent dit probleem, in het AD. Wakker Dier roept daarom de Tweede Kamerleden op om de koe te beschermen. Lees meer.

1 feb 2017

Jinek voelt AH aan tand om kiloknallers

Vindt u €5 een normale prijs voor een kilo vlees, vraagt Eva Jinek aan de directeur van Albert Heijn. Kijk hier de uitzending terug.  

26 jan 2017

Meer kiloknallers bij AH en Jumbo

Albert Heijn en Jumbo kiloknalden in 2016 meer dan in 2015. Daarmee gaan de marktleiders tegen de trend in: bij de meeste andere supermarkten is een daling te zien van het aantal aanbiedingen met vlees zonder welzijnskeurmerk. Lees meer of kijk op RTLnieuws

17 jan 2017

Wakker Dier bij RTL Live

RTL Live maakte een leuke reportage over het belang van biologisch eten, over biologische geiten en bokjes. Kijk het hier terug.  

|  1  2  3  4  5  | Volgende

successen van Wakker Dier

hoe werkt Wakker Dier?

In de Nederlandse vee-industrie produceren we jaarlijks ruim een half miljard dieren, vaak onder afschuwelijk omstandigheden. Wakker Dier geeft deze ‘vergeten’ dieren een stem. Wij schudden iedereen wakker, want iedereen kan kiezen voor een beter dierenwelzijn.

wat kun jij doen?