• stem van de vergeten dieren in de Nederlandse vee-industrie

In de media

3 feb 2017

Verkleining mestberg creƫert industriekoe

Koeien zullen nog meer melk moeten produceren en nog vaker permanent op stal blijven als het aan staatssecretaris Van Dam ligt. LTO erkent dit probleem, in het AD. Wakker Dier roept daarom de Tweede Kamerleden op om de koe te beschermen. Lees meer.

1 feb 2017

Jinek voelt AH aan tand om kiloknallers

Vindt u €5 een normale prijs voor een kilo vlees, vraagt Eva Jinek aan de directeur van Albert Heijn. Kijk hier de uitzending terug.  

26 jan 2017

Meer kiloknallers bij AH en Jumbo

Albert Heijn en Jumbo kiloknalden in 2016 meer dan in 2015. Daarmee gaan de marktleiders tegen de trend in: bij de meeste andere supermarkten is een daling te zien van het aantal aanbiedingen met vlees zonder welzijnskeurmerk. Lees meer of kijk op RTLnieuws

17 jan 2017

Wakker Dier bij RTL Live

RTL Live maakte een leuke reportage over het belang van biologisch eten, over biologische geiten en bokjes. Kijk het hier terug.  

9 jan 2017

Stop doorfokken

Als het aan de foksector ligt gaat de plofkip nog harder groeien, krijgt het varken meer tepels en geeft de koe straks nog meer melk. Wakker Dier wil regelgeving om de dieren te beschermen tegen de fokkers. Lees meer of kijk naar Radar.

14 nov 2016

Fijnstof en onze gezondheid

Zondagavond ging De Monitor over de negatieve effecten van de veehouderij op onze gezondheid, hoe de sector dat probeert te verbloemen en over fijnstof bij kooi-, scharrel- en biologische legkippen. Kijk hier.  

18 okt 2016

Kassa over keurmerken

Het is een jungle aan keurmerken en logo's in de supermarkt. Milieucentraal maakte een top 11 keurmerken, waaronder Beter Leven, ASC en MSC. Maar pas op: ASC en MSC zeggen niets het welzijn van de vis. Kijk Kassa.  

8 okt 2016

Wakker Dier bij Kassa: pas op voor 'wolftrend'

Steeds meer hondenvoerfabrikanten proberen je te overtuigen dat je hond een wolf is, en veel vlees nodig heeft. Maar is dat wel zo? En wat betekent dat voor de dieren in de vee-industrie? Kijk Kassa en lees hier meer.  

31 aug 2016

Goed fout, de kiloknaller op de barbecue

Vlees is heerlijk en geniet vooral van je bbq. Maar voor de bio-industrie bestaat geen enkel excuus: stop de kiloknaller, zo concludeert Evert Nieuwenhuis. Lees het hele stuk in Vrij Nederland. 

22 aug 2016

Rampjaar stalbranden in Brabant

Alleen al in Brabant verbrandden in 2016 al 15.000 dieren. Dat zijn er meer dan de vorige 3 jaren. Wakker Dier pleit voor brandveilige stallen. Kijk op Omroep Brabant of lees meer over de campagne.  

|  1  2  3  4  5  | Volgende

successen van Wakker Dier

hoe werkt Wakker Dier?

In de Nederlandse vee-industrie produceren we jaarlijks ruim een half miljard dieren, vaak onder afschuwelijk omstandigheden. Wakker Dier geeft deze ‘vergeten’ dieren een stem. Wij schudden iedereen wakker, want iedereen kan kiezen voor een beter dierenwelzijn.

wat kun jij doen?