Nooit naar buiten

In de reclamespot speelt een kiloknallerkip de hoofdrol. Dit dier leeft haar hele leven in een dichte schuur, met vele andere lotgenoten per vierkante meter. Zij komt nooit buiten.

Bron: www.youtube.com

Albert Heijn prijkt bovenin kiloknallerranglijst

Naast kiloknallerkip, stuntte Albert Heijn afgelopen half jaar ook nog altijd met industrievarken en vlees van uitgemolken melkkoeien. Vooral door het grote aantal kiloknallers staat Albert Heijn consequent hoog in de kiloknallerranglijst van Wakker Dier. Naast het absolute aantal kiloknallers kijkt Wakker Dier voor de ranglijst ook naar het relatieve aantal kiloknallers – het percentage vleesaanbiedingen dat een kiloknaller is. Hoewel Albert Heijn hierop beter scoort, komen ze door hun hoge absolute aantallen in het totaalbeeld toch slecht uit de bus. Daarom spreken wij Albert Heijn nu aan op tv. Kijk hier voor een uitgebreidere uitleg en de tabel met uitslagen of klik hier als je wilt weten wat wij tellen als kiloknaller.

Kiloknallerranglijst Q12-2018

Kiloknallerkip

Een kiloknallerkip is een aanbieding voor kip zonder welzijnskeurmerk. Dit kan een plofkip zijn, maar ook een van de verschillende ‘tussenkippen’ die nu bij veel supermarkten liggen. Bij Albert Heijn gaat het om die laatste. De tussenkip zit qua leefomstandigheden tussen de plofkip en kip met 1 ster Beter Leven in.

Verschillende supermarkten hebben verschillende ‘tussenkippen’. Zo heeft de Albert Heijn ‘de nieuwe AH kip’, Jumbo de ‘Nieuwe Standaardkip’ en de ‘Kip met Pluimgarantie’ ligt onder andere bij Emté, Hoogvliet en COOP. Al deze tussenkippen hebben allemaal net iets andere leefomstandigheden. Een ding hebben ze gemeen: ze tellen allemaal mee als kiloknaller. Want geen van deze kippen voldoet aan de eisen van 1 ster Beter Leven. Meer weten over de leefomstandigheden van de tussenkippen van Albert Heijn en andere supermarkten? Kijk dan hier.

Kiloknallercampagne

Naast Albert Heijn spraken we eerder ook al de regionale supermarktketens Emté, DEEN en Hooglviet aan op hun veelvuldige gekiloknal. Meer weten over de kiloknallercampagne? Kijk hier.