Onze aanbieding voor Jumbo

Jumbo probeert met aanbiedingen voor vlees zonder dierenwelzijnskeurmerk de Nederlandse consument naar haar winkels te lokken. En omdat Jumbo zo dol lijkt op aanbiedingen, hebben wij ook wat aanbiedingen voor hen. Zo hadden we in september het aantrekkelijke voorstel dat als Jumbo zou stoppen met kiloknallen, wij een dagje zouden komen vakkenvullen. Helaas is Jumbo doodleuk doorgegaan met kiloknallen. Daarom kwamen wij met een nieuwe aanbieding: als Jumbo stopt met kiloknallen, komen wij een avondje kassa draaien. Want: Kiloknallers. Dat kun je niet verkopen. Maar een vrije avond voor medewerkers wel! Net als de aanbiedingen van Jumbo, hebben ook onze aanbiedingen een beperkte looptijd.

  • Wakker Dier heeft nieuwe aanbieding voor Jumbo

    Wakker Dier heeft nieuwe aanbieding voor Jumbo

  • Wakker Dier heeft aanbieding voor Jumbo

    Wakker Dier heeft aanbieding voor Jumbo

Jumbo prijkt bovenin kiloknallerranglijst

Jumbo stuntte afgelopen driekwart jaar nog altijd met industrievarken, kiloknallerkip en vlees van uitgemolken melkkoeien. Bijna 61 procent van de vleesaanbiedingen van Jumbo in het eerste driekwart jaar van 2018 was een kiloknaller. Dit is schadelijk, omdat Jumbo haar klanten zo de indruk geeft dat het bij vlees vooral om een lage prijs gaat, in plaats van om dierenwelzijn.

Wakker Dier kijkt voor de ranglijst naar het absolute aantal kiloknallers en naar het relatieve aantal kiloknallers – het percentage vleesaanbiedingen dat een kiloknaller is. Vooral op dit laatste aspect scoort Jumbo slecht. Kijk hier voor een uitgebreidere uitleg en de tabel met uitslagen of klik hier als je wilt weten wat wij tellen als kiloknaller.

Kiloknallercampagne

Naast Jumbo spraken we eerder Albert Heijn aan op haar veelvuldige gekiloknal. Ook waarschuwden we al voor de kiloknallers van de regionale supermarktketens Emté, DEEN en Hoogvliet. Meer weten over de kiloknallercampagne? Kijk hier.