• stem van de vergeten dieren in de Nederlandse vee-industrie

Laatste nieuws

17 mei 2017

Komst gigastal uitgesteld

De Raad van State heeft de vergunning van de eerste gigastal van Nederland geschorst. Dit is het gevolg van het hoger beroep dat Wakker Dier en bondgenoten hebben ingediend. De gigastal zou in Grubbenvorst gebouwd worden en zou meer dan één miljoen plofkippen gaan huisvesten. Wakker Dier vraagt provincie Limburg om deze kans aan te grijpen en de vergunning in het geheel terug te trekken. Lees meer.

4 mei 2017

Hoop voor biokoeien

De rechter besloot vandaag dat biologische boeren en hun koeien niet verantwoordelijk zijn voor het mestoverschot. Dat geeft hoop voor al die biologische boeren die verplicht koeien moesten slachten. Wakker Dier kwam hier eerder tegen in actie met een rouwadvertentie. Wakker Dier hoopt dat het nieuwe kabinet afstand doet van het shitbeleid, en komt met nieuw beleid voor een duurzame grondgebonden melkveehouderij. 

25 apr 2017

Weer een stalbrand

Veertig melkkoeien werden vandaag slachtoffer van een stalbrand. Het is de 7e stalbrand dit jaar. Lees meer over stalbranden.  

18 apr 2017

Meer kiloknallers op tv

De afgelopen 3/4 jaar zonden de supermarkten maar liefst 17.000 kiloknallers via de tv de huiskamer in. Met elke kiloknaller houden zij dierenleed in stand. Lees meer.  

18 apr 2017

Wakker Dier op TV

'Een scharrelei is een schuur-ei' legden we uit bij RTL Live; bij Hart van Nederland geven we steun aan biologische boeren die in actie komen omdat ze zwangere koeien moeten slachten van de overheid; we leggen uit dat diervriendelijke foie gras niet bestaat bij Groen Licht.  

13 apr 2017

Lidl start met 'leghaantjes'

Goed Paasnieuws: Lidl gaat als eerste supermarkt de broertjes verkopen van legkippen. Normaal gaan deze haantjes direct uit het ei de shredder in. Lees ons persbericht of in het AD.  

5 apr 2017

Shitbeleid bij Hart van Nederland

Boerin Leyntje legt uit waarom het zo oneerlijk is dat zij en andere biologische en grondgebonden boeren koeien moeten slachten vanwege het shitbeleid van de overheid. Kijk het hier.  

4 apr 2017

Vlees van mishandelde paarden in snacks

Pas op: in snacks als bitterballen, gehaktstaven en kroketten kan vlees van mishandelde paarden zitten! Eyes on Animals vertelt je er meer over in Radar. Kijk hier de uitzending terug. 

2 apr 2017

Rouwadvertentie

Wakker Dier plaatst morgen een rouwadvertentie in AD en Trouw om steun te betuigen aan al die biologische melkveehouders die verplicht koeien moeten slachten om een mestoverschot waar ze niet verantwoordelijk voor zijn. Dat is geen mestbeleid, maar shitbeleid. Lees meer.  

2 apr 2017

Geen mestbeleid, maar shitbeleid

Terwijl de overheid in 2017 zo’n 160.000 melkkoeien naar het slachthuis stuurt om het milieu te ontlasten, importeert de kalversector dit jaar ruim 700.000 kalveren. Lees meer.  

|  1  2  3  4  5  | Volgende

successen van Wakker Dier

wat doet Wakker Dier?

In de Nederlandse vee-industrie produceren we jaarlijks ruim een half miljard dieren, vaak onder afschuwelijk omstandigheden. Wakker Dier geeft deze ‘vergeten’ dieren een stem. Wij schudden iedereen wakker, want iedereen kan kiezen voor een beter dierenwelzijn.

wat kun jij doen?