• stem van de vergeten dieren in de Nederlandse vee-industrie

Laatste nieuws

24 jul 2017

Kiloknallers. Dat kun je niet verkopen

Vanaf vandaag is de commercial van Wakker Dier tegen kiloknallers bij supermarkt Emté te zien op televisie. Want voor kiloknallers betalen de dieren de prijs. Lees hier ons persbericht.

17 jul 2017

Brand in legkippenstal

Afgelopen weekend brak er brand uit in een stal met 76.000 legkippen. De brand ontstond vermoedelijk door kortsluiting in een diervoederverdeelmachine. Kortsluiting is vaak de oorzaak van stalbranden. Lees meer over stalbrand.

12 jul 2017

De overheid grijpt niet in bij kuikensterfte

Jonge kuikentjes krijgen vaak lang geen eten nadat ze uit het ei komen. Er gaan hierdoor meer kuikentjes dood. De overheid heeft besloten om niet in te grijpen en Wakker Dier gaat daarom in beroep. Lees meer

7 jul 2017

Vierduizend varkens dood door brand

Gisteravond is er brand uitgebroken in een varkensstal. Binnen een mum van tijd stond alles in de fik en kon de brandweer niets meer doen. Er zijn vierduizend varkens een verschrikkelijke dood gestorven. Dit is geen uitzondering, dieren worden extreem slecht beschermd tegen brand. Lees meer.

1 jul 2017

Tv-spot tegen plofkip bij McDonald's op tv

McDonald's blijft plofkip verkopen. Dus blijven wij campagne voeren tegen McDonald's. Bekijk hier onze tv-spot die vanaf vandaag op tv is. 

24 jun 2017

Stalmelk in Chocomel en Fristi

Vandaag start Wakker Dier een campagne om de klanten van Chocomel en Fristi te waarschuwen dat er deels stalmelk in zit. Deze merken laten niet alle koeien in de wei. Gelukkig zijn er veel diervriendelijkere alternatieven. Lees meer.  

23 jun 2017

Misstanden in slachthuizen

Vandaag in de NRC een groot verhaal over de vele misstanden in slachthuizen. Deze zullen niet minder worden zolang vlees te goedkoop is. Daarom voert Wakker Dier campagne tegen de kiloknaller. Lees de NRC hier.  

20 jun 2017

Hulp voor bioboer en biokoe

We vroegen iedereen om een kleine bijdrage te doen voor de advocatenkosten van de bioboeren. Met succes! €10.000 werd opgehaald en wij verdubbelen naar €20.000. Grote dank allemaal! Lees meer.   

16 jun 2017

Vacature: medewerker organisatie (WO niveau, ± 32 uur)

Wij zijn op zoek naar een allround medewerker voor ons organisatieteam. Dit team ondersteunt de afdelingen campagne en fondsenwerving en is verantwoordelijk voor de inrichting en verdere professionalisering van de organisatie, het personeelsbeleid, de financiën en MVO. Bekijk hier de hele vacature.

14 jun 2017

Wakker Dier deelt Happy Chicken Deals uit in Nieuwegein

Vanmiddag kunnen kinderen een plofkipvrij Happy Chicken Deal ophalen bij de foodtruck van Wakker Dier. McDonald's stopt nog steeds plofkip in haar Happy Meal met kipnuggets, dus wij willen kinderen een alternatief bieden zónder dierenleed. Lees meer.

 
|  1  2  3  4  5  | Volgende

successen van Wakker Dier

wat doet Wakker Dier?

In de Nederlandse vee-industrie produceren we jaarlijks ruim een half miljard dieren, vaak onder afschuwelijk omstandigheden. Wakker Dier geeft deze ‘vergeten’ dieren een stem. Wij schudden iedereen wakker, want iedereen kan kiezen voor een beter dierenwelzijn.

wat kun jij doen?