• stem van de vergeten dieren in de Nederlandse vee-industrie

Laatste nieuws

22 sep 2017

Tientallen miljoenen plofkippen lijden pijn

Miljoenen kippen hebben pijn en daar wordt niks tegen gedaan, omdat er geen geregistreerde pijnstillers voor kippen zijn. Dat blijkt uit onderzoek dat wij deden. Lees meer

30 aug 2017

Evaluatierapport overheid bevestigt noodzaak maatregelen stalbrand

De evaluatie van Actieplan Stalbrand bevestigt onze oproep: de overheid moet snel extra maatregelen nemen en dieren beter beschermen tegen brand. Het nieuwe kabinet heeft nu geen smoesje meer, ze moeten in actie komen. 

28 aug 2017

Mooiste modderpoel ligt in Son en Breugel

Buffelboerderij de Stoerderij uit Son en Breugel heeft dit jaar de Modderpoeltrofee ontvangen. De trofee wordt voor de dertiende keer uitgereikt door Wakker Dier.

23 aug 2017

Albert Heijn grootste Liegebeest van 2017

Albert Heijn is verkozen tot Liegebeest 2017. De supermarktketen suggereerde in de Allerhande dat serranoham-varkens buiten in de wei lopen. In werkelijkheid zitten de dieren hun leven lang binnen in een krap hok in hun eigen poep. Lees meer

18 aug 2017

Albert Heijn blijft klanten lokken met kiloknallers

Albert Heijn blijft stunten met vlees van dieren die in slechte omstandigheden hebben geleefd. Wakker Dier wil dat Albert Heijn stopt met kiloknallen en start daarom deze week een tv-spot tegen de supermarktketen. Lees meer.

16 aug 2017

Nu al meer dode dieren bij stalbranden dan vorig jaar

Vanochtend zijn 40.000 kippen om het leven gekomen bij een stalbrand. Daarmee komt het totaal aantal dieren dat dit jaar verbrandde op 225.000. Dat is meer dan in heel 2016. Lees meer.

15 aug 2017

Dirk stopt met kiloknallen op de voorpagina

Dirk beloofd als eerste supermarktketen om voortaan geen kiloknallers meer op de voorpagina van hun actiefolders te plaatsen. Lees hier waarom dit goed nieuws is voor de dieren in de vee-industrie.

14 aug 2017

Opnieuw varkens omgekomen in een brand

Afgelopen nacht zijn er honderden varkens omgekomen in een brand in Agelo. Enkele dieren is het gelukt de vuurzee te ontvluchten. De angst en chaos in die stal moeten verschrikkelijk zijn geweest. Lees hier meer over stalbranden. 

11 aug 2017

Kip mag niet de dupe zijn van gifschandaal

Honderdduizenden gezonde fipronil-kippen worden vergast, om puur economische redenen. Onacceptabel. Daarom eisen wij, samen met zeven andere organisaties, een spoeddebat in de Tweede Kamer. Het ruimen moet stoppen. 

9 aug 2017

Stalbrandbrief voor onderhandelaars

De onderhandelaars van VVD, CDA, D66 en ChristenUnie krijgen woensdagochtend bij de trappen richting de kabinetsonderhandelingen een brandbrief over stalbranden overhandigd van Wakker Dier. Lees meer. 

|  1  2  3  4  5  | Volgende

successen van Wakker Dier

wat doet Wakker Dier?

In de Nederlandse vee-industrie produceren we jaarlijks ruim een half miljard dieren, vaak onder afschuwelijk omstandigheden. Wakker Dier geeft deze ‘vergeten’ dieren een stem. Wij schudden iedereen wakker, want iedereen kan kiezen voor een beter dierenwelzijn.

wat kun jij doen?