• stem van de vergeten dieren in de Nederlandse vee-industrie

Laatste nieuws

18 feb 2016

In actie tegen plofkip in het Happy Meal

Vandaag is de première van onze nieuwe tv-spot! Hierin waarschuwen we ouders voor plofkip in het kipnugget Happy Meal van McDonald's. 

17 feb 2016

Strengere regels voor onverdoofd slachten

Goed nieuws! Er komt continu toezicht in de slachterijen op kosten van de slachter, het vlees mag niet meer geëxporteerd worden of verkocht worden als gewoon vlees. Strengere regels, op weg naar een totaalverbod!

2 feb 2016

Teken tegen de kiloknaller

Supermarkten blijven reclame maken voor dierenleed. Help mee, en laat je stem horen tegen de kiloknaller. Teken de petitie en lees meer informatie.  

1 feb 2016

Koffietijd

Bij Koffietijd leggen we uit hoe we de royale bijdrage van de Postcode Loterij zullen inzetten. En vooral waarom dat zo ontzettend hard nodig is voor de dieren. Kijk hier.  

28 jan 2016

ESBL op kweekvis

Pas op met sushi eten! Sinds Wakker Dier in november 2014 de eerste ESBL vond op Aziatische garnalen, doet de NVWA hier onderzoek naar. Nu blijkt 3% van kweekvis monsters uit Azie en 3% van Nederlandse mosselen en oesters besmet te zijn met antibiotica resistente bacterien. 

27 jan 2016

Goed nieuws voor de dieren!

Vanaf 2016 ontvangt Wakker Dier vijf keer een jaarlijkse bijdrage van €500.000 van de Nationale Postcodeloterij. Dankzij deze prachtige bijdrage kunnen wij een einde maken aan de kiloknaller. Want een beter leven voor de dieren, begint bij een faire prijs voor de boer. Lees meer.

21 jan 2016

40% meer kiloknallers

Supermarkten stuntten ongehoord vaak met dierenleed in 2015. Wakker Dier is woest. Staatssecretais van Dam wil een stevig gesprek met de supermarkten. Lees meer of kijk RTLnieuws

18 jan 2016

Stop met kiloknallen!

Supermarkten verbergen een hoop dierenleed achter de actiestickers. Wakker Dier is vandaag weer te zien met een tv-spot tegen de kiloknaller. Kijk 'm hier.

13 jan 2016

Plofkip bij Lidl

Lidl blijkt niet- zoals beloofd - te zijn omgeschakeld naar een langzamergroeiend kippenras. Ze halen kunstgrepen uit met een plofkipras. Albert Heijn en Jumbo zijn wel omgeschakeld. Wakker Dier trekt radiospot terug. Lees ons persbericht of in het AD.   

5 jan 2016

Ook Nettorama gaat plofkip-vrij

Ook de laatste supermarkt, Nettorama, heeft concrete plannen voor de plofkip aangekondigd. Uiterlijk eind 2016 is het vleesschap van de super plofkip-vrij. Lees meer over plofkip in de supermarkt.  

Vorige8  9  10  11  12  | Volgende

successen van Wakker Dier

wat doet Wakker Dier?

In de Nederlandse vee-industrie produceren we jaarlijks ruim een half miljard dieren, vaak onder afschuwelijk omstandigheden. Wakker Dier geeft deze ‘vergeten’ dieren een stem. Wij schudden iedereen wakker, want iedereen kan kiezen voor een beter dierenwelzijn.

wat kun jij doen?