• stem van de vergeten dieren in de Nederlandse vee-industrie

Laatste nieuws

22 aug 2016

Campagne tegen plofkip bij McDonald's gaat door

McDonald’s heeft nog geen intentie om te stoppen met plofkip, daarom zetten wij onze campagne door met een tv-commercial en radiospot. Lees meer.

20 aug 2016

Hele kip

Sinds de grootste supermarkten zijn omgeschakeld naar betere kip, doen ze beter hun best om de gehele kip te verkopen. In het schap ligt steeds meer kipdijfilet. Dit is goed nieuws voor boer en dier. Lees en kijk het op NOS

17 aug 2016

De Mooiste Modderpoel ligt in Macharen

Familie Loeffen uit Macharen heeft de Mooiste Modderpoel van 2016. Bekijk hier de prachtige foto's van blije varkens.

16 aug 2016

In hoger beroep tegen gigastal

De vergunning voor de eerste gigastal van Nederland - voor 1,1 miljoen plofkippen! - is niet vernietigd, ondanks de terechte bezwaren van Wakker Dier. Natuurlijk gaan we in hoger beroep! Lees meer.

15 aug 2016

Pas op voor maaltijdboxen

Vier van de tien grootste maaltijdboxen, scoren een onvoldoende voor dierenwelzijn. Dat blijkt uit onderzoek van Wakker Dier. Lees meer of kijk RTLnieuws.  

15 aug 2016

15.000 kippen verbrand

Vannacht is weer een stal in vlammen opgegaan. 15.000 kippen kwamen om. Dit is al de 12e stalbrand met dierslachtoffers in 2016. Lees meer over stalbranden.  

8 aug 2016

Geen konijn bij Dirk en Dekamarkt deze Kerst

Supermarkten Dirk en Dekamarkt hebben besloten geen konijn meer te verkopen, totdat er konijn met een dierenwelzijnskeurmerk beschikbaar is. Wakker Dier hoop dat andere supermarkten dit standpunt overnemen. Lees meer of kijk op RTLnieuws.   

7 aug 2016

BBQ reclame Lidl meest ‘Fout’

De BBQ-reclame van Lidl heeft de twijfelachtige eer om de titel ‘Foutste BBQ-reclame’ te winnen. Jumbo eindigde na een spannende eindstrijd nipt op de tweede plaats. Meer dan 5.000 mensen brachten hun stem uit. Lees meer.

5 aug 2016

Wakker Dier zoek nieuwe collega's

Ben jij een ervaren marketeer met een passie voor dieren of een administratieve held die onze donateurs centraal stelt? Kijk dan gauw of  één van onze vacatures jouw nieuwe droombaan is.

28 jul 2016

Aantal kiloknallers licht gedaald, maar niet bij marktleiders

Het aantal kiloknallers is in de eerste helft van 2016 gedaald, maar juist de marktleiders kiloknalden meer. Helaas is ook bij andere supermarkten de kiloknaller nog gemeengoed: gemiddeld 3 op de 4 aanbiedingen is een kiloknaller. Lees meer of kijk op het NOS journaal (bij minuut 4). 

Vorige8  9  10  11  12  | Volgende

successen van Wakker Dier

wat doet Wakker Dier?

In de Nederlandse vee-industrie produceren we jaarlijks ruim een half miljard dieren, vaak onder afschuwelijk omstandigheden. Wakker Dier geeft deze ‘vergeten’ dieren een stem. Wij schudden iedereen wakker, want iedereen kan kiezen voor een beter dierenwelzijn.

wat kun jij doen?