• stem van de vergeten dieren in de Nederlandse vee-industrie

Laatste nieuws

9 dec 2015

Salmonella gevonden in gourmetpakket

In een kleine steekproef naar 7 gourmetpakketten in de supermarkt vond Wakker Dier salmonella op een hamburger en in andere pakketten de poepbacterie, (bijna) bedorven vlees en listeria. Lees meer. 

2 dec 2015

Wakker Dier wil verbod op onverdoofd slachten

In Nederland worden de meeste lammetjes, schapen en (melk)geiten zonder verdoving ritueel geslacht. Hier moet een einde aan komen! Lees meer.

2 dec 2015

Ook politiek wil af van kiloknaller!

Eindelijk, ook de PvdA wil ook af van het extreme gestunt van supermarkten! Zij pleit daarom vandaag voor een verbod op de verkoop van vlees onder de inkoopprijs. Goed nieuws voor de dieren! Lees meer.

27 nov 2015

Dierenleed op brood?

93% van de reclame voor vleeswaren betreft vlees zonder dierenwelzijnskeurmerk. Wakker Dier wil dat supermarkten ook stoppen met kiloknallen met vleeswaren. Lees meer.  

23 nov 2015

KFC is grootste Liegebeest

KFC is gekozen tot het Grootste Liegebeest van 2015. KFC noemt haar plofkip 'van goede kwaliteit'. Lees meer in ons persbericht, of reik zelf de trofee uit op Facebook of Twitter.  

19 nov 2015

Liegebeest verkiezing werkt!

Goed nieuws: Drie Liegebeest kandidaten hebben al aangegeven dat zij de verpakking en/of reclame gaan aanpassen. Dat zijn Danone, Melkunie en Duroc d'Olives. Help je mee en stem je ook? 

16 nov 2015

Radiocampagne tegen de kiloknaller

Dinsdagochtend start Wakker Dier een radiocampagne. Leon Verdonschot en een donateur vragen je hulp tegen het gekiloknal met dierenleed van de supermarkt. Luister de spot van Leon en Monique

9 nov 2015

Wéér meer gestunt

De 7 grootste supermarkten hebben het afgelopen kwartaal weer vaker gestunt met vlees zonder keurmerk, zoals industrievarken en plofkip. Lees meer. 

8 nov 2015

Liegebeest-verkiezing 2015

Wakker Dier start de Liegebeest verkiezing van 2015. Help je mee door te stemmen op één van deze zes Liegebeesten? Stemmen kan hier. 

Vorige8  9  10  11  12  | Volgende

successen van Wakker Dier

wat doet Wakker Dier?

In de Nederlandse vee-industrie produceren we jaarlijks ruim een half miljard dieren, vaak onder afschuwelijk omstandigheden. Wakker Dier geeft deze ‘vergeten’ dieren een stem. Wij schudden iedereen wakker, want iedereen kan kiezen voor een beter dierenwelzijn.

wat kun jij doen?