• stem van de vergeten dieren in de Nederlandse vee-industrie

Laatste nieuws

6 mei 2016

Gesubsideerde luchtwasser is gevaarlijk en dieronvriendelijk

We luiden de noodklok! De overheid stimuleert het plaatsen van luchtwassers en negeert hierbij de gevaren voor mens en dier. Lees meer.

3 mei 2016

Supermarkt Coop stopt met plofkip

Vanaf 1 juni stapt supermarktketen Coop over op kip met een Pluim. Lees meer.

22 apr 2016

Aan Van Dam: help de plofkalkoen!

In de agrarische media popten steeds meer alarmerende berichten op over ziektes en dierenleed bij kalkoenen. Wakker Dier deed onderzoek en luidt de noodklok. Lees ons persbericht of in het AD

20 apr 2016

Een kijkje in de keuken

Vandaag was Wakker Dier op radio 1 bij De Nieuws BV om een kijkje te geven in de campagnekeuken: hoe maken wij onze reclames. Terugluisteren kan hier

19 apr 2016

Ook LTO tegen de kiloknaller

Ook de voorman van Land & Tuinbouw organisatie LTO, Hans Huijbers,  spreekt zich uit tegen de kiloknaller: "stunten suggereert dat zorgvuldig geproduceerd eten een wegwerpartikel is". Lees meer.  

18 apr 2016

50 hoogleraren tegen de kiloknaller

Vijftig hoogleraren onderschrijven de campagne van Wakker Dier tegen de kiloknaller. Ook zij vinden dat de supermarkten met hun vele vleesstunts een negatieve invloed hebben op o.a. dier, boer, klimaat en milieu. Lees ons persbericht of in de Volkskrant.  

7 apr 2016

10.000 varkens verbranden

In Oirschot zijn gisteren 10.000 varkens verbrand. Omwoners hoorden ze gillen. Sinds 2013 moeten nieuwe stallen brandveiliger worden gebouwd. Maar Wakker Dier wil ook betere regels voor oudere stallen. Lees meer. 

4 apr 2016

Restaurantketen Gauchos is plofkipvrij

Alle 12 restaurants van Gauchos serveren uitsluitend nog kip met één Beter Leven ster. Lees meer.

3 apr 2016

Plofkip in restaurants? Help mee en spreek ze aan!

Serveert jouw favoriete restaurant nog plofkip? Spreek ze daar dan vriendelijk op aan met onze restaurantkaartjes. Je kunt ze hier bestellen.

2 apr 2016

Kiloknallers op televisie

Kijk bij Kassa: hoe supermarkten veel kiloknallen op televisie, maar nooit reclame maken voor biologisch vlees of vleesvervangers. Lees meer.  

Vorige8  9  10  11  12  | Volgende

successen van Wakker Dier

wat doet Wakker Dier?

In de Nederlandse vee-industrie produceren we jaarlijks ruim een half miljard dieren, vaak onder afschuwelijk omstandigheden. Wakker Dier geeft deze ‘vergeten’ dieren een stem. Wij schudden iedereen wakker, want iedereen kan kiezen voor een beter dierenwelzijn.

wat kun jij doen?