• stem van de vergeten dieren in de Nederlandse vee-industrie

Laatste nieuws

13 jan 2016

Plofkip bij Lidl

Lidl blijkt niet- zoals beloofd - te zijn omgeschakeld naar een langzamergroeiend kippenras. Ze halen kunstgrepen uit met een plofkipras. Albert Heijn en Jumbo zijn wel omgeschakeld. Wakker Dier trekt radiospot terug. Lees ons persbericht of in het AD.   

5 jan 2016

Ook Nettorama gaat plofkip-vrij

Ook de laatste supermarkt, Nettorama, heeft concrete plannen voor de plofkip aangekondigd. Uiterlijk eind 2016 is het vleesschap van de super plofkip-vrij. Lees meer over plofkip in de supermarkt.  

1 jan 2016

Radiospot namens de kippen

Nu op de radio: onze radiospot waarin we Albert Heijn, Jumbo en Lidl bedanken namens de kippen. Zij stoppen begin 2016 met plofkip! Maar de campagne gaat door, want ook alle horeca moet plofkipvrij! Lees meer.

31 dec 2015

EenVandaag gemist?

De doorbraak in de campagne tegen de plofkip, was ook te zien bij EenVandaag. Kijk hier de uitzending terug. 

29 dec 2015

Doorbraak in plofkip campagne

Begin 2016 is het zo ver: de drie grootste supermarktketens halen plofkip uit het schap. Jumbo, Albert Heijn en Lidl geven samen zo'n 85 miljoen kippen per jaar een beter leven. Lees meer in het AD of in ons persbericht. 

23 dec 2015

Multiresistente ziekenhuisbacterie in gourmetpakket

Wij hebben multiresistente bacteriën aangetroffen in twee gourmetpakketten van Nederlandse supermarkt. In één geval ging het om een gevaarlijke ziekenhuisbacterie. Lees meer.

20 dec 2015

Plofeend en kooikonijn

Eend, hert, konijn -  lang niet alle 'wild' in de supermarkt is echt wild. Soms is het gewoon vee-industrie. Bij Kassa leggen we het uit. Kijk de uitzending.  

19 dec 2015

Pas op: kerstkonijn is meestal kooikonijn

Wakker Dier deed onderzoek naar het welzijn van konijnen in het supermarktschap. In twaalf supermarkten ligt kooikonijn en soms zelfs uit China. Lees ons rapport of meer in de Volkskrant.  

15 dec 2015

Radar gemist?

Wakker Dier deed undercoveronderzoek naar dierenleed en fraude bij parmaham. Bekijk in de uitzending van Radar naar overvolle stallen, de reactie van Europol en dat je beter kunt kiezen voor Livar ham. 

14 dec 2015

Undercoveronderzoek toont misstanden parmaham

Overbezetting, castratie, hittestress en allerlei wetsovertredingen. Undercoveronderzoek van Wakker Dier onthult dat het welzijn van varkens bestemd voor parmaham ver onder de maat is. Lees meer.

Vorige8  9  10  11  12  | Volgende

successen van Wakker Dier

wat doet Wakker Dier?

In de Nederlandse vee-industrie produceren we jaarlijks ruim een half miljard dieren, vaak onder afschuwelijk omstandigheden. Wakker Dier geeft deze ‘vergeten’ dieren een stem. Wij schudden iedereen wakker, want iedereen kan kiezen voor een beter dierenwelzijn.

wat kun jij doen?