• stem van de vergeten dieren in de Nederlandse vee-industrie

Laatste nieuws

20 apr 2016

Een kijkje in de keuken

Vandaag was Wakker Dier op radio 1 bij De Nieuws BV om een kijkje te geven in de campagnekeuken: hoe maken wij onze reclames. Terugluisteren kan hier

19 apr 2016

Ook LTO tegen de kiloknaller

Ook de voorman van Land & Tuinbouw organisatie LTO, Hans Huijbers,  spreekt zich uit tegen de kiloknaller: "stunten suggereert dat zorgvuldig geproduceerd eten een wegwerpartikel is". Lees meer.  

18 apr 2016

50 hoogleraren tegen de kiloknaller

Vijftig hoogleraren onderschrijven de campagne van Wakker Dier tegen de kiloknaller. Ook zij vinden dat de supermarkten met hun vele vleesstunts een negatieve invloed hebben op o.a. dier, boer, klimaat en milieu. Lees ons persbericht of in de Volkskrant.  

7 apr 2016

10.000 varkens verbranden

In Oirschot zijn gisteren 10.000 varkens verbrand. Omwoners hoorden ze gillen. Sinds 2013 moeten nieuwe stallen brandveiliger worden gebouwd. Maar Wakker Dier wil ook betere regels voor oudere stallen. Lees meer. 

4 apr 2016

Restaurantketen Gauchos is plofkipvrij

Alle 12 restaurants van Gauchos serveren uitsluitend nog kip met één Beter Leven ster. Lees meer.

3 apr 2016

Plofkip in restaurants? Help mee en spreek ze aan!

Serveert jouw favoriete restaurant nog plofkip? Spreek ze daar dan vriendelijk op aan met onze restaurantkaartjes. Je kunt ze hier bestellen.

2 apr 2016

Kiloknallers op televisie

Kijk bij Kassa: hoe supermarkten veel kiloknallen op televisie, maar nooit reclame maken voor biologisch vlees of vleesvervangers. Lees meer.  

24 mar 2016

Radiospotjes tegen stalmelk in Maaslander en Leerdammer

Deze 'foute kazen' zijn deels gemaakt met stalmelk, melk van koeien die het hele jaar door op stal staan. Kies jij voortaan voor kaas met 100% weidemelk? Lees meer

23 mar 2016

Paasfolders promoten schuurei

De supermarkten promoten met de Paasfolders vaker schuureieren dan met de gewone weekfolders. Zo houden de meeste supermarkten deze Pasen de kip op stal. Lees meer.  

10 mar 2016

Wil jij werken bij Wakker Dier?

Wij zijn op zoek naar een Manager Organisatie. Bekijk hier de vacature.

Vorige8  9  10  11  12  | Volgende

successen van Wakker Dier

wat doet Wakker Dier?

In de Nederlandse vee-industrie produceren we jaarlijks ruim een half miljard dieren, vaak onder afschuwelijk omstandigheden. Wakker Dier geeft deze ‘vergeten’ dieren een stem. Wij schudden iedereen wakker, want iedereen kan kiezen voor een beter dierenwelzijn.

wat kun jij doen?