• stem van de vergeten dieren in de Nederlandse vee-industrie

Laatste nieuws

27 jul 2015

Meer gestunt met vlees

Ondanks groeiende maatschappelijke weerstand, hebben supermarkten weer meer gestunt met goedkoop vlees zoals plofkip en industrievarken. Lees meer.

24 jul 2015

Pas op! Kaas met stalmelk

Wij zijn vandaag gestart met een radiocampagne tegen kaas met stalmelk. Onder andere Maaslander en Old Amsterdam zijn deels gemaakt met melk van koeien die altijd op stal staan. Lees meer.

13 jul 2015

Liegebeest-kandidaten gezocht

Wakker Dier organiseert dit jaar weer de Liegebeest-verkiezing en we horen graag wie er volgens jou in aanmerking moet komen voor een nominatie. Laat ons weten van welke producten jij kromme tenen krijgt. Lees meer.

9 jul 2015

Wakker Dier trekt tv-spot Aldi terug

Supermarkt Aldi stopt voor het einde van 2016 met plofkip. Aldi vervangt de plofkip door een kip met een beter leven dan de kip van marktleider Albert Heijn. Lees meer.

7 jul 2015

Eerste 'diervriendelijkere' vis bij PLUS

Vissen worden vaak levend opengesneden of stikken langzaam. Supermarkt PLUS introduceert deze week als eersteschol die wordt verdoofd voordat hij wordt doodgemaakt. Lees meer over Gijs Schol, of over de doodstrijd van vissen

7 jul 2015

Campagne tegen plofkip bij de Aldi

Supermarkt Aldi blijft voorlopig plofkip verkopen. Dus Wakker Dier blijft campagne voeren tegen de Aldi. Vanaf vandaag is onze tv-spot weer te zien op NPO 1,2 en 3. Lees meer.

30 jun 2015

Dikbilvlees is niet diervriendelijk

De woorden 'diervriendelijk' en 'puur natuur' op vlees van dikbilrunderen is consumentenmisleiding. Zo oordeelde de Reclame Code Commissie na een klacht van Wakker Dier. Lees meer.

29 jun 2015

Plus stopt met kiloknallers

Supermarkt Plus stopt vanaf week 33 met kiloknallen. Dit betekent dat Plus geen vers vlees meer zal verkopen onder een kiloprijs van 4,12 euro. Plus stopt dan gelijk ook met reclame maken voor de plofkip! 

29 jun 2015

Goed nieuws! MCD en Boon's supermarkten plofkip-vrij

Supermarkten MCD en Boon's markt vervangen voor eind 2015 de plofkip voor 'Betere Kip'. Dat is dezelfde dier als de Nieuwe Standaardkip van Jumbo. Lees meer.

23 jun 2015

Stalbranden in Tweede Kamer

 In 2015 kwamen al 126.000 dieren om in 9 stalbranden. Vandaag wordt in de Tweede Kamer gesproken over oplossingen. Wakker Dier wil dat bestaande stallen brandveiliger worden. Lees meer.

Vorige8  9  10  11  12  | Volgende

successen van Wakker Dier

wat doet Wakker Dier?

In de Nederlandse vee-industrie produceren we jaarlijks ruim een half miljard dieren, vaak onder afschuwelijk omstandigheden. Wakker Dier geeft deze ‘vergeten’ dieren een stem. Wij schudden iedereen wakker, want iedereen kan kiezen voor een beter dierenwelzijn.

wat kun jij doen?