• stem van de vergeten dieren in de Nederlandse vee-industrie

Laatste nieuws

13 jun 2017

Meer impact voor de dieren

Wakker Dier doet mee met de Impact Challenge, een initiatief om de maatschappelijke impact van de Goede Doelensector te vergroten. We hopen zo nog effectiever het leven van dieren te kunnen verbeteren. Lees hier meer. 

9 jun 2017

Supermarkt Plus koploper 'betere' vleesaanbiedingen

Supermarkt Plus is koploper in het promoten van 'beter' vlees met minimaal 2 Beter Leven sterren. Jumbo, Dirk en Emté maken nooit reclame voor vlees met meer dan 1 Beter Leven ster. Lees meer.  

4 jun 2017

SMS 'shitbeleid' en red de biokoe

Wakker Dier start een SMS-actie om boeren te helpen hun koeien te redden van de slacht. Help ook mee! Lees meer.

2 jun 2017

Supers blijven stunten met dierenleed

In de eerste vier maanden van 2017 hebben de supermarkten meer gestunt met vlees dan in dezelfde periode vorig jaar. Maar liefst 69 procent van deze aanbiedingen is een kiloknaller. Lees meer of kijk op RTLnieuws (minuut 5.05).

28 mei 2017

Kweekzalm dubbel vaak in reclame

Kweekzalmen hebben een rotleven en bezwijken momenteel massaal aan ziektes en parasieten. Toch gooien onze supermarkten dit leed dubbel vaak in de reclame op de televisie. Wakker Dier waarschuwt: koop het niet! Lees meer.  

17 mei 2017

Komst gigastal uitgesteld

De Raad van State heeft de vergunning van de eerste gigastal van Nederland geschorst. Dit is het gevolg van het hoger beroep dat Wakker Dier en bondgenoten hebben ingediend. De gigastal zou in Grubbenvorst gebouwd worden en zou meer dan één miljoen plofkippen gaan huisvesten. Wakker Dier vraagt provincie Limburg om deze kans aan te grijpen en de vergunning in het geheel terug te trekken. Lees meer.

4 mei 2017

Hoop voor biokoeien

De rechter besloot vandaag dat biologische boeren en hun koeien niet verantwoordelijk zijn voor het mestoverschot. Dat geeft hoop voor al die biologische boeren die verplicht koeien moesten slachten. Wakker Dier kwam hier eerder tegen in actie met een rouwadvertentie. Wakker Dier hoopt dat het nieuwe kabinet afstand doet van het shitbeleid, en komt met nieuw beleid voor een duurzame grondgebonden melkveehouderij. 

25 apr 2017

Weer een stalbrand

Veertig melkkoeien werden vandaag slachtoffer van een stalbrand. Het is de 7e stalbrand dit jaar. Lees meer over stalbranden.  

18 apr 2017

Meer kiloknallers op tv

De afgelopen 3/4 jaar zonden de supermarkten maar liefst 17.000 kiloknallers via de tv de huiskamer in. Met elke kiloknaller houden zij dierenleed in stand. Lees meer.  

18 apr 2017

Wakker Dier op TV

'Een scharrelei is een schuur-ei' legden we uit bij RTL Live; bij Hart van Nederland geven we steun aan biologische boeren die in actie komen omdat ze zwangere koeien moeten slachten van de overheid; we leggen uit dat diervriendelijke foie gras niet bestaat bij Groen Licht.  

Vorige1  2  3  4  5  | Volgende

successen van Wakker Dier

wat doet Wakker Dier?

In de Nederlandse vee-industrie produceren we jaarlijks ruim een half miljard dieren, vaak onder afschuwelijk omstandigheden. Wakker Dier geeft deze ‘vergeten’ dieren een stem. Wij schudden iedereen wakker, want iedereen kan kiezen voor een beter dierenwelzijn.

wat kun jij doen?