• stem van de vergeten dieren in de Nederlandse vee-industrie

Laatste nieuws

14 mar 2017

Meer kip met keurmerk!

Goed nieuws: consumenten kiezen steeds vaker voor kip met een keurmerk. Het omzetaandeel groeide afgelopen jaar met 20%. Wakker Dier voert campagne tot alle kip is voorzien van een keurmerk. Lees meer. 

3 mar 2017

Van Dam laat plofkip harder ploffen

Staatssecretaris Van Dam wil (nog) geen regels opstellen om dieren te beschermen tegen extreem doorfokken. Zo laat hij toe dat de fokbedrijven doorfokken voor een varken met meer tepels en een plofkip die nóg sneller groeit. Lees ons rapport over doorfokken en de reactie van Van Dam.   

21 feb 2017

Campagne tegen gekiloknal van supermarktketen Hoogvliet

Supermarktketen Hoogvliet komt als “ergste kiloknaller” uit de kiloknaller ranglijst van Wakker Dier. Wakker Dier waarschuwt: kiloknallers van Hoogvliet kosten meer dan je denkt. Lees meer.

16 feb 2017

Wat deden politieke partijen aan stalbrand, weidegang of kiloknallers?

Veel politieke partijen hebben in de afgelopen vier jaar verbeteringen voor het welzijn van dieren dwarsgezeten. Benieuwd wat verschillende partijen deden tegen stalbrand, kiloknallers of voor weidegang? Wij hebben het voor je op een rij gezet! Lees meer.

8 feb 2017

CBL: stop het kiloknallen

Vorige week onderschreef de branchevereniging van supermarkten (het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel, CBL) de slotverklaring van de Nationale Voedseltop. Daarmee beloven zij zich o.a. in te zetten voor hoog dierenwelzijn en een flinke daling van de huidige vleesconsumptie. Daar past het kiloknallen van haar leden (de supermarkten) niet bij! Reden voor Wakker Dier om het CBL nogmaals te vragen het kiloknallen te stoppen.

7 feb 2017

Bijdrage Postcode Loterij

Wakker Dier bedankt de Nationale Postcode Loterij en al haar deelnemers! Tijdens het Goed Geld Gala gisteravond ontving Wakker Dier een cheque van €500.000. Namens alle dieren in de vee-industrie, bedankt!.  

3 feb 2017

Verkleining mestberg creƫert industriekoe

Koeien zullen nog meer melk moeten produceren en nog vaker permanent op stal blijven als het aan staatssecretaris Van Dam ligt. LTO erkent dit probleem, in het AD. Wakker Dier roept daarom de Tweede Kamerleden op om de koe te beschermen. Lees meer.

1 feb 2017

Jinek voelt AH aan tand om kiloknallers

Vindt u €5 een normale prijs voor een kilo vlees, vraagt Eva Jinek aan de directeur van Albert Heijn. Kijk hier de uitzending terug.  

26 jan 2017

Meer kiloknallers bij AH en Jumbo

Albert Heijn en Jumbo kiloknalden in 2016 meer dan in 2015. Daarmee gaan de marktleiders tegen de trend in: bij de meeste andere supermarkten is een daling te zien van het aantal aanbiedingen met vlees zonder welzijnskeurmerk. Lees meer of kijk op RTLnieuws

24 jan 2017

Stop de luchtwasser

10% van de varkensboeren wil investeren in een luchtwasser. Wakker Dier roept boeren op om niet te kiezen voor zo'n dieronvriendelijke en brandgevaarlijke installatie, maar om het ammoniakprobleem bij de bron aan te pakken. Lees meer. 

Vorige1  2  3  4  5  | Volgende

successen van Wakker Dier

wat doet Wakker Dier?

In de Nederlandse vee-industrie produceren we jaarlijks ruim een half miljard dieren, vaak onder afschuwelijk omstandigheden. Wakker Dier geeft deze ‘vergeten’ dieren een stem. Wij schudden iedereen wakker, want iedereen kan kiezen voor een beter dierenwelzijn.

wat kun jij doen?