• stem van de vergeten dieren in de Nederlandse vee-industrie

Laatste nieuws

7 aug 2017

Rio Mare stopt met misleiden

De visgigant gaat haar misleidende verpakking van blikjes tonijn aanpassen. Ze is daarom geen kandidaat meer in de Liegebeestverkiezing. Lees meer.

4 aug 2017

Friesche Vlag niet langer een Liegebeest

Friesche Vlag past haar verpakking van 'plantaardige' koffieverrijker met koemelk aan. We halen Friesche Vlag daarom uit de verkiezing. Er zijn nog vier kandidaten over. Heb jij al gestemd

1 aug 2017

Stem nu op de grootste Liegebeest van 2017

Onze Liegebeestverkiezing brengt dieroneerlijke aanprijzingen aan het licht. Dit jaar zijn genomineerd: zuivelmerk Almhof, serranoham van Albert Heijn, Albert Heijn’s tv-reclame over ‘happy fish’, tonijn van Rio Mare en ‘plantaardige’ koffiemelk van Friesche vlag. Stem hier op jouw favoriet.

28 jul 2017

Brand in varkensstal: 20.000 slachtoffers

Gisteravond zijn er 20.000 varkens omgekomen door stalbrand. De dieren konden geen kant op. Niet eerder zijn er zoveel varkens omgekomen door één brand. Dit is waarom wij fel tegen megastallen zijn: de omvang van deze ramp is niet te bevatten. 

24 jul 2017

Kiloknallers. Dat kun je niet verkopen

Vanaf vandaag is de commercial van Wakker Dier tegen kiloknallers bij supermarkt Emté te zien op televisie. Want voor kiloknallers betalen de dieren de prijs. Lees hier ons persbericht.

17 jul 2017

Brand in legkippenstal

Afgelopen weekend brak er brand uit in een stal met 76.000 legkippen. De brand ontstond vermoedelijk door kortsluiting in een diervoederverdeelmachine. Kortsluiting is vaak de oorzaak van stalbranden. Lees meer over stalbrand.

12 jul 2017

De overheid grijpt niet in bij kuikensterfte

Jonge kuikentjes krijgen vaak lang geen eten nadat ze uit het ei komen. Er gaan hierdoor meer kuikentjes dood. De overheid heeft besloten om niet in te grijpen en Wakker Dier gaat daarom in beroep. Lees meer

7 jul 2017

Vierduizend varkens dood door brand

Gisteravond is er brand uitgebroken in een varkensstal. Binnen een mum van tijd stond alles in de fik en kon de brandweer niets meer doen. Er zijn vierduizend varkens een verschrikkelijke dood gestorven. Dit is geen uitzondering, dieren worden extreem slecht beschermd tegen brand. Lees meer.

1 jul 2017

Tv-spot tegen plofkip bij McDonald's op tv

McDonald's blijft plofkip verkopen. Dus blijven wij campagne voeren tegen McDonald's. Bekijk hier onze tv-spot die vanaf vandaag op tv is. 

24 jun 2017

Stalmelk in Chocomel en Fristi

Vandaag start Wakker Dier een campagne om de klanten van Chocomel en Fristi te waarschuwen dat er deels stalmelk in zit. Deze merken laten niet alle koeien in de wei. Gelukkig zijn er veel diervriendelijkere alternatieven. Lees meer.  

Vorige1  2  3  4  5  | Volgende

successen van Wakker Dier

wat doet Wakker Dier?

In de Nederlandse vee-industrie produceren we jaarlijks ruim een half miljard dieren, vaak onder afschuwelijk omstandigheden. Wakker Dier geeft deze ‘vergeten’ dieren een stem. Wij schudden iedereen wakker, want iedereen kan kiezen voor een beter dierenwelzijn.

wat kun jij doen?