• stem van de vergeten dieren in de Nederlandse vee-industrie

Laatste nieuws

23 jun 2017

Misstanden in slachthuizen

Vandaag in de NRC een groot verhaal over de vele misstanden in slachthuizen. Deze zullen niet minder worden zolang vlees te goedkoop is. Daarom voert Wakker Dier campagne tegen de kiloknaller. Lees de NRC hier.  

20 jun 2017

Hulp voor bioboer en biokoe

We vroegen iedereen om een kleine bijdrage te doen voor de advocatenkosten van de bioboeren. Met succes! €10.000 werd opgehaald en wij verdubbelen naar €20.000. Grote dank allemaal! Lees meer.   

16 jun 2017

Vacature: medewerker organisatie (WO niveau, ± 32 uur)

Wij zijn op zoek naar een allround medewerker voor ons organisatieteam. Dit team ondersteunt de afdelingen campagne en fondsenwerving en is verantwoordelijk voor de inrichting en verdere professionalisering van de organisatie, het personeelsbeleid, de financiën en MVO. Bekijk hier de hele vacature.

14 jun 2017

Wakker Dier deelt Happy Chicken Deals uit in Nieuwegein

Vanmiddag kunnen kinderen een plofkipvrij Happy Chicken Deal ophalen bij de foodtruck van Wakker Dier. McDonald's stopt nog steeds plofkip in haar Happy Meal met kipnuggets, dus wij willen kinderen een alternatief bieden zónder dierenleed. Lees meer.

 

13 jun 2017

Meer impact voor de dieren

Wakker Dier doet mee met de Impact Challenge, een initiatief om de maatschappelijke impact van de Goede Doelensector te vergroten. We hopen zo nog effectiever het leven van dieren te kunnen verbeteren. Lees hier meer. 

9 jun 2017

Supermarkt Plus koploper 'betere' vleesaanbiedingen

Supermarkt Plus is koploper in het promoten van 'beter' vlees met minimaal 2 Beter Leven sterren. Jumbo, Dirk en Emté maken nooit reclame voor vlees met meer dan 1 Beter Leven ster. Lees meer.  

4 jun 2017

SMS 'shitbeleid' en red de biokoe

Wakker Dier start een SMS-actie om boeren te helpen hun koeien te redden van de slacht. Help ook mee! Lees meer.

2 jun 2017

Supers blijven stunten met dierenleed

In de eerste vier maanden van 2017 hebben de supermarkten meer gestunt met vlees dan in dezelfde periode vorig jaar. Maar liefst 69 procent van deze aanbiedingen is een kiloknaller. Lees meer of kijk op RTLnieuws (minuut 5.05).

28 mei 2017

Kweekzalm dubbel vaak in reclame

Kweekzalmen hebben een rotleven en bezwijken momenteel massaal aan ziektes en parasieten. Toch gooien onze supermarkten dit leed dubbel vaak in de reclame op de televisie. Wakker Dier waarschuwt: koop het niet! Lees meer.  

17 mei 2017

Komst gigastal uitgesteld

De Raad van State heeft de vergunning van de eerste gigastal van Nederland geschorst. Dit is het gevolg van het hoger beroep dat Wakker Dier en bondgenoten hebben ingediend. De gigastal zou in Grubbenvorst gebouwd worden en zou meer dan één miljoen plofkippen gaan huisvesten. Wakker Dier vraagt provincie Limburg om deze kans aan te grijpen en de vergunning in het geheel terug te trekken. Lees meer.

Vorige1  2  3  4  5  | Volgende

successen van Wakker Dier

wat doet Wakker Dier?

In de Nederlandse vee-industrie produceren we jaarlijks ruim een half miljard dieren, vaak onder afschuwelijk omstandigheden. Wakker Dier geeft deze ‘vergeten’ dieren een stem. Wij schudden iedereen wakker, want iedereen kan kiezen voor een beter dierenwelzijn.

wat kun jij doen?