• stem van de vergeten dieren in de Nederlandse vee-industrie

Laatste nieuws

13 apr 2017

Lidl start met 'leghaantjes'

Goed Paasnieuws: Lidl gaat als eerste supermarkt de broertjes verkopen van legkippen. Normaal gaan deze haantjes direct uit het ei de shredder in. Lees ons persbericht of in het AD.  

5 apr 2017

Shitbeleid bij Hart van Nederland

Boerin Leyntje legt uit waarom het zo oneerlijk is dat zij en andere biologische en grondgebonden boeren koeien moeten slachten vanwege het shitbeleid van de overheid. Kijk het hier.  

4 apr 2017

Vlees van mishandelde paarden in snacks

Pas op: in snacks als bitterballen, gehaktstaven en kroketten kan vlees van mishandelde paarden zitten! Eyes on Animals vertelt je er meer over in Radar. Kijk hier de uitzending terug. 

2 apr 2017

Rouwadvertentie

Wakker Dier plaatst morgen een rouwadvertentie in AD en Trouw om steun te betuigen aan al die biologische melkveehouders die verplicht koeien moeten slachten om een mestoverschot waar ze niet verantwoordelijk voor zijn. Dat is geen mestbeleid, maar shitbeleid. Lees meer.  

2 apr 2017

Geen mestbeleid, maar shitbeleid

Terwijl de overheid in 2017 zo’n 160.000 melkkoeien naar het slachthuis stuurt om het milieu te ontlasten, importeert de kalversector dit jaar ruim 700.000 kalveren. Lees meer.  

30 mar 2017

Dichte veewagens in strijd met de wet

 Dieren worden steeds vaker vervoerd in dichte veewagens. Deze wagens zijn in strijd met de wet blijkt uit onderzoek van Wakker Dier. We vragen de NVWA om de wet te handhaven en dichte veewagens strenger te controleren. Lees meer. 

25 mar 2017

Gruwels in slachthuis

Stichting Animal Rights onthulde gruwelijke misstanden in een Belgisch slachthuis. Dit slachthuis is gesloten, maar zolang vlees te goedkoop is, zullen we misstanden blijven houden. Kijk EenVandaag.  

23 mar 2017

De koeien dansen weer

Het is weer voorjaar en de koeien gaan dansend de wei in. Wil je een koeiendans bijwonen? Kijk dan hier voor een koeiendans bij jou in de buurt.  

14 mar 2017

Meer kip met keurmerk!

Goed nieuws: consumenten kiezen steeds vaker voor kip met een keurmerk. Het omzetaandeel groeide afgelopen jaar met 20%. Wakker Dier voert campagne tot alle kip is voorzien van een keurmerk. Lees meer. 

3 mar 2017

Van Dam laat plofkip harder ploffen

Staatssecretaris Van Dam wil (nog) geen regels opstellen om dieren te beschermen tegen extreem doorfokken. Zo laat hij toe dat de fokbedrijven doorfokken voor een varken met meer tepels en een plofkip die nóg sneller groeit. Lees ons rapport over doorfokken en de reactie van Van Dam.   

Vorige1  2  3  4  5  | Volgende

successen van Wakker Dier

wat doet Wakker Dier?

In de Nederlandse vee-industrie produceren we jaarlijks ruim een half miljard dieren, vaak onder afschuwelijk omstandigheden. Wakker Dier geeft deze ‘vergeten’ dieren een stem. Wij schudden iedereen wakker, want iedereen kan kiezen voor een beter dierenwelzijn.

wat kun jij doen?