• stem van de vergeten dieren in de Nederlandse vee-industrie

Laatste nieuws

6 sep 2016

70 kalfjes omgekomen bij brand

De vijftiende brand in 2016 heeft aan 70 kalfjes het leven gekost. Wakker Dier wil brandveiligere stallen. Lees meer.  

1 sep 2016

Kaartje over plofkip bij McDonald's

Vandaag sturen Nederland massaal ansichtkaartjes en e-cards naar McDonald's met de vraag te stoppen met plofkip. Stuur je ook een e-card?  

1 sep 2016

Albert Heijn stopt met plofkalkoen

Albert Heijn vervangt alle plofkalkoen in de winkel door 'de nieuwe AH kalkoen. Deze dieren groeien langzamer, krijgen daglicht en iets meer ruimte in de stal. Lees meer. 

22 aug 2016

Radiocampagne 'plofkipjes'

Vanaf vandaag waarschuwen we de klanten van McDonald's ook op de radio voor plofkip in het Happy Meal. Luister de radiospot en lees meer over de campagne

22 aug 2016

Rampjaar stalbranden in Brabant

Alleen al in Brabant verbrandden in 2016 al 15.000 dieren. Dat zijn er meer dan de vorige 3 jaren. Wakker Dier pleit voor brandveilige stallen. Kijk op Omroep Brabant of lees meer over de campagne.  

22 aug 2016

Ook vleeschap Vomar plofkip-vrij

Goed nieuws! Na Albert Heijn, Jumbo, Coop en Plus, is het nu ook bij Vomar zover: alle plofkip is uit het verse vleesschap verdwenen en vervangen door langzamer groeiende kip.  Lees meer

22 aug 2016

Campagne tegen plofkip bij McDonald's gaat door

McDonald’s heeft nog geen intentie om te stoppen met plofkip, daarom zetten wij onze campagne door met een tv-commercial en radiospot. Lees meer.

20 aug 2016

Hele kip

Sinds de grootste supermarkten zijn omgeschakeld naar betere kip, doen ze beter hun best om de gehele kip te verkopen. In het schap ligt steeds meer kipdijfilet. Dit is goed nieuws voor boer en dier. Lees en kijk het op NOS

17 aug 2016

De Mooiste Modderpoel ligt in Macharen

Familie Loeffen uit Macharen heeft de Mooiste Modderpoel van 2016. Bekijk hier de prachtige foto's van blije varkens.

16 aug 2016

In hoger beroep tegen gigastal

De vergunning voor de eerste gigastal van Nederland - voor 1,1 miljoen plofkippen! - is niet vernietigd, ondanks de terechte bezwaren van Wakker Dier. Natuurlijk gaan we in hoger beroep! Lees meer.

Vorige3  4  5  6  7  | Volgende

successen van Wakker Dier

wat doet Wakker Dier?

In de Nederlandse vee-industrie produceren we jaarlijks ruim een half miljard dieren, vaak onder afschuwelijk omstandigheden. Wakker Dier geeft deze ‘vergeten’ dieren een stem. Wij schudden iedereen wakker, want iedereen kan kiezen voor een beter dierenwelzijn.

wat kun jij doen?