• stem van de vergeten dieren in de Nederlandse vee-industrie

Laatste nieuws

1 nov 2016

Restaurantketen Vapiano plofkipvrij

Vanaf vandaag zijn alle zeven Nederlandse vestigingen van restaurantketen Vapiano plofkipvrij!

24 okt 2016

37.439 mensen voor koe in de wei

Meer dan 37 duizend mensen tekenden onze petitie voor koe in de wei! Vandaag hebben we petitie aangeboden aan de Tweede Kamer. Staatssecretaris Van Dam hebben we een brandbrief gestuurd waarin we hem vragen in te grijpen en weidegang te garanderen. Lees meer.

18 okt 2016

Kassa over keurmerken

Het is een jungle aan keurmerken en logo's in de supermarkt. Milieucentraal maakte een top 11 keurmerken, waaronder Beter Leven, ASC en MSC. Maar pas op: ASC en MSC zeggen niets het welzijn van de vis. Kijk Kassa.  

13 okt 2016

Actie tegen 'wild'folder bij Lidl

De wildfolder van Lidl beschrijft 'wild' als soorten die buiten in de vrije natuur leven. Maar Lidl verkoopt onder deze noemer onder andere industriekonijn. Wakker Dier startte een actie op Facebook.  

8 okt 2016

Wakker Dier bij Kassa: pas op voor 'wolftrend'

Steeds meer hondenvoerfabrikanten proberen je te overtuigen dat je hond een wolf is, en veel vlees nodig heeft. Maar is dat wel zo? En wat betekent dat voor de dieren in de vee-industrie? Kijk Kassa en lees hier meer.  

7 okt 2016

Kies voor koe in de wei en teken de petitie

De nieuwste cijfers geven aan dat het aantal koeien in de wei tot recorddiepte is gedaald. Het is hoog tijd dat de overheid ingrijpt en weidegang verplicht. Help de koeien, teken de petitie en vraag de overheid in te grijpen!

6 okt 2016

60.000 kippen komen om bij brand

Vandaag zijn 60.000 kippen omgekomen bij een stalbrand. 2016 telt hiermee al 168.000 slachtoffers. Wakker Dier wil dat stallen beter beveiligd worden tegen brand. Lees meer.  

3 okt 2016

Duizenden dieren gespaard door EetGeenDierenDag

Meer dan vijftig bedrijven doen mee aan EetGeenDierenDag. Zij vragen in hun kantines aan ruim 232.000 mensen om de dieren in de vee-industrie te sparen, door ze op Werelddierendag niet op te eten.Lees meer. 

29 sep 2016

4 oktober: EetGeenDierenDag

Op Vaderdag eet je geen vaders, op Moederdag geen moeders, en op Dierendag geen dieren! Wakker Dier heeft 4 oktober omgedoopt tot EetGeenDierenDag. Vanaf vandaag zijn we op de radio te horen met een spot waarin we hiervoor aandacht vragen.

28 sep 2016

Kalfsvlees VITEL-oké grootste Liegebeest van 2016

VITEL-oké misleidt met ‘uiterst diervriendelijk’ kalfsvlees terwijl de kalfjes hun korte leven slijten in een dichte stal zonder stro. Ze zijn met 40 procent van de stemmen verkozen tot het grootste Liegebeest van 2016. Lees meer.

Vorige3  4  5  6  7  | Volgende

successen van Wakker Dier

wat doet Wakker Dier?

In de Nederlandse vee-industrie produceren we jaarlijks ruim een half miljard dieren, vaak onder afschuwelijk omstandigheden. Wakker Dier geeft deze ‘vergeten’ dieren een stem. Wij schudden iedereen wakker, want iedereen kan kiezen voor een beter dierenwelzijn.

wat kun jij doen?