• stem van de vergeten dieren in de Nederlandse vee-industrie

Laatste nieuws

26 jan 2017

Meer kiloknallers bij AH en Jumbo

Albert Heijn en Jumbo kiloknalden in 2016 meer dan in 2015. Daarmee gaan de marktleiders tegen de trend in: bij de meeste andere supermarkten is een daling te zien van het aantal aanbiedingen met vlees zonder welzijnskeurmerk. Lees meer of kijk op RTLnieuws

24 jan 2017

Stop de luchtwasser

10% van de varkensboeren wil investeren in een luchtwasser. Wakker Dier roept boeren op om niet te kiezen voor zo'n dieronvriendelijke en brandgevaarlijke installatie, maar om het ammoniakprobleem bij de bron aan te pakken. Lees meer. 

19 jan 2017

Sterkuiken van Albert Heijn krijgt eten in broederij

In 2013 startte Wakker Dier een rechtszaak om te zorgen dat kuikens al in de broederij te eten krijgen, en niet pas uren/dagen later in de stal. Bij Beter Leven 1 ster kuikens van Albert Heijn is dit nu een feit! Lees meer over onze rechtszaak of over de stap van AH.  

17 jan 2017

Wakker Dier bij RTL Live

RTL Live maakte een leuke reportage over het belang van biologisch eten, over biologische geiten en bokjes. Kijk het hier terug.  

9 jan 2017

Stop doorfokken

Als het aan de foksector ligt gaat de plofkip nog harder groeien, krijgt het varken meer tepels en geeft de koe straks nog meer melk. Wakker Dier wil regelgeving om de dieren te beschermen tegen de fokkers. Lees meer of kijk naar Radar.

8 jan 2017

Start nieuwe tv-campagne tegen plofkip bij McDonald's

Vanaf morgen is onze nieuwe commercial tegen plofkip bij McDonald’s te zien op televisie. Terwijl bijna alle supermarkten gestopt zijn met plofkip, blijft McDonald’s dit dierenleed ook in 2017 nog steeds serveren. Lees meer of bekijk de spot!

29 dec 2016

2016 was een rampjaar

In 2016 zijn er meer dan 200 duizend dieren omgekomen door brand, een rampjaar. Wakker Dier roept de overheid op om in te grijpen. Lees meer.

21 dec 2016

Jan Linders stopt met Chinees kooikonijn

Wakker Dier startte vanmorgen een radiospot tegen de Limburgse supermarkt Jan Linders over Chinees kooikonijn. Jan Linders beloofde direct hiermee te stoppen en Wakker Dier trekt de spot terug. Lees meer.  

21 dec 2016

Pas op: Chinees kooikonijn in Limburg

Wakker Dier waarschuwt de klanten van Jan Linders op de radio voor Chinees kooikonijn in vermomming: op de verpakking staat 'Konijn op Limburgse Wijze' en 'Onze Trots'. Lees meer. 

20 dec 2016

Vogelgriep slaat om zich heen

De vogelgriep is nu ook uitgebroken in pluimveerijk gebied in Gelderland met bijna 300.000 slachtoffers tot gevolg. Deze winter telt al ruim 600.000 slachtoffers. Wakker Dier pleit voor preventieve vaccinatie en inkrimpen van de veestapel. Lees meer.  

Vorige4  5  6  7  8  | Volgende

successen van Wakker Dier

wat doet Wakker Dier?

In de Nederlandse vee-industrie produceren we jaarlijks ruim een half miljard dieren, vaak onder afschuwelijk omstandigheden. Wakker Dier geeft deze ‘vergeten’ dieren een stem. Wij schudden iedereen wakker, want iedereen kan kiezen voor een beter dierenwelzijn.

wat kun jij doen?