• stem van de vergeten dieren in de Nederlandse vee-industrie
  • liegebeest header

Wie is het grootste Liegebeest van 2016?

Supermarkten en producenten proberen ons iedere dag met mooie praatjes te overtuigen om hun product te kopen. Mooie maar soms ook misleidende praatjes...

Authentieke vleeswaren met industrievlees, boerenkaas met stalmelk of duurzame paling terwijl dit dier ernstig bedreigd is. Allemaal Liegebeesten! Ook in 2016 worden er weer veel misleidende praatjes verkocht.

Daarom organiseren wij dit jaar weer de Liegebeestverkiezing. Welke Liegebeesten ben jij tegengekomen? Geef ze aan ons door!

Hoe werkt het?

  • Maak een foto of een beschrijving van de verpakking of de reclame. Vermeld ook in welke winkel je het product hebt gekocht of gezien.
  • Leg kort uit waarom dit volgens jou een misleidend product is.
  • Stuur je foto/beschrijving en uitleg naar info@wakkerdier.nl. Vermeld hierbij ‘Liegebeest’.
     

nieuws over Liegebeest

13 jan 2016 Plofkip bij Lidl

Lidl blijkt niet- zoals beloofd - te zijn omgeschakeld naar een langzamergroeiend kippenras. Ze halen kunstgrepen uit met een plofkipras. Albert Heijn en Jumbo zijn wel omgeschakeld. Wakker Dier trekt radiospot terug. Lees ons persbericht of in het AD.   

19 nov 2015 Liegebeest verkiezing werkt!

Goed nieuws: Drie Liegebeest kandidaten hebben al aangegeven dat zij de verpakking en/of reclame gaan aanpassen. Dat zijn Danone, Melkunie en Duroc d'Olives. Help je mee en stem je ook?