EetGeenDierenDag drie gangen menu

Populaire foodbloggers

Wakker Dier heeft voor de EetGeenDierendag-menu’s zeven populaire foodbloggers benaderd. Het zijn allemaal jonge vrouwen die met hun foodblogs inhaken op de groeiende vraag naar gezond en verantwoord koken, waarbij steeds meer aandacht uitgaat naar geheel plantaardige gerechten.

 

 

 

Van Japans tot Noord-Afrikaans

De foodbloggers laten met hun EetGeenDierendag-menu’s zien dat je zonder vlees niet alleen heel lekkere, maar ook zeer gevarieerde en betaalbare gerechten kunt maken. En met ingrediënten die makkelijk verkrijgbaar zijn. De EetGeenDierendag-menu’s zijn in thema’s onderverdeeld, van Japans tot Noord-Afrikaans, speciaal voor kinderen of voor sporters. Omdat EetGeenDierendag een feestdag is voor dier en mens eindigen we op 4 oktober met een heus ‘Vegan Partyfood Menu’.

Vijfde EetGeenDierendag

Wakker Dier organiseert de Dierendag-campagne dit jaar voor de vijfde keer want aandacht voor de dieren blijft hard nodig. Vanuit de wetenschap klinkt de roep om minder vlees te eten steeds luider. Want hoge vleesconsumptie heeft grote invloed op het klimaat, de biodiversiteit en zelfs op het wereldvoedselprobleem. En het bepaalt het leven van de dieren zelf.

Doe mee: eet geen dieren op Dierendag

Vegetarisch en veganistisch eten is de makkelijkste en de meest effectieve manier om dieren in de vee-industrie te helpen. De winkelmand is een machtig middel waarmee de consument direct invloed heeft op het leven van miljoenen dieren die worden gefokt, opgesloten en uitgebuit voor onze consumptie. Met een landelijke oproep op de radio en via sociale media zal Wakker Dier alle Nederlanders aansporen om in ieder geval op de dag dat we onze huisdieren verwennen, ook wat te doen voor de dieren in de vee-industrie: door ze niet op te eten!

Kijk voor de EetGeenDierendag-menu’s vanaf 28 september op www.facebook.com/wakkerdier en  www.wakkerdier.nl/eetgeendierendag.