Twee van de drie Paasei-aanbiedingen komen uit de schuur

Wakker Dier bekeek de speciale Paasfolders en de weekfolders van deze week van de twaalf grootste supermarkten. In deze folders staan 33 aanbiedingen met eieren. 22 hiervan zijn voor schuureieren. Dat is precies hetzelfde percentage als met Pasen 2015 (67%). Ongeveer een kwart van de folderpromoties dit jaar betreft vrije-uitloopeieren en nog geen één op de tien een biologische eieren.

Eieren rond Pasen vaker dieronvriendelijk

Deze dieronvriendelijke verdeling is opvallend want in de rest van het jaar worden juist de diervriendelijkere eieren vaker gepromoot. ‘Slechts’ 20% van de ei-aanbiedingen is dan voor schuurei. Met vrolijke folders houden de meeste supermarkten de kip deze Pasen actief uit de wei!

Supermarkt Plus meest legkip-vriendelijke folder

Slechts drie supermarkten promoten helemaal geen schuureieren deze Pasen: Plus, Coop en Aldi. Van deze folders was die van Plus het meest legkipvriendelijk: naast vrije-uitloopeieren, promoten zij ook eieren met drie Beter Leven sterren. Acht van de twaalf grootste supermarkten stunten alleen met schuureieren: Albert Heijn, Deen, Deka, Dirk, Emté, Hoogvliet, Jumbo en Vomar. Lidl promoot naast schuureieren ook vrije-uitloop eieren en biologische eieren.

Meer weten over eieren? Kijk hier.

ei van kip uit de wei met pasen