Voor een lekkere romige pasta saus heb je gelukkig geen melk of room nodig. Nee, je kan heel makkelijk van ingrediënten zoals zoete aardappel en pompoen een dikke saus maken.
- Verwarm je oven voor op 200 graden. Snijd de fles pompoen in kleine stukken en strooi hier wat kaneel overheen. Leg de blokjes op een, met bakpapier beklede, bakplaat en schuif deze in de voorverwarmde oven. Bak ze in een 30 minuten zacht.
- Snijd de knoflook en rode ui in kleine stukjes en verwarm de kokosolie in een grote pan. Wanneer deze is gesmolten doe je de ui en knoflook samen met de verse zwarte peper en kurkuma in de pan. Bak deze vijf minuten lang, op middelhoog vuur.
- Doe de zachte pompoen samen met het uienmengsel en een kopje bouillon in je blender en mix tot je een dikke saus hebt. Giet vervolgens beetje bij beetje het kopje water erdoor. Stop wanneer de pompoen saus te waterig wordt.
- Kook je pasta naar instructies op het pak. Wanneer deze klaar is giet je het overige water weg en schenk je de saus erbij. Zet het vuur nog even aan en roer twee minuutjes door.
Schep de spaghetti op twee grote borden en serveer met wat rucola of spinazie.