Bereiding

  • Bijgerecht
  • Bereidingstijd: 25 minuten
  • 4 porties
  • Veganistisch gerecht
  1. Was de aardappelen en snijd ze – zonder de schil te verwijderen – in gelijke hapklare stukken.
  2. Doe de aardappelstukjes in een diepe pan, voeg kokend water en een theelepel zeezout toe en kook ze in 15 minuten gaar (ze mogen een beetje stevig zijn). Giet de aardappelstukjes af.
  3. Maak ondertussen de avocado-crème. Maal eerst de paranoten fijn in een staafmixer hakmolen (of keukenmachine). Doe vervolgens de verkruimelde noten in een kom, samen met de overige ingrediënten van de crème. Mix het geheel met de staafmixer (of keukenmachine) totdat je een gladde massa verkrijgt.
  4. Snijd vervolgens de courgette in dunne plakjes en bak beide kanten van de plakjes in een (koeken)pan met een beetje olijfolie en zeezout. Haal de plakjes uit de pan zodra ze zacht zijn en een goudbruine gloed hebben verkregen.
  5. Verwijder de groene uitsteeksels, de onderkant en het ´hart´ van de venkelknol. Snijd vervolgens de ´bladen´ van de venkel in dunne reepjes.
  6. Doe de aardappelstukjes in een grote kom en roer de avocado-crème erdoorheen. Voeg vervolgens de reepjes venkel en plakjes courgette toe. Tip: bewaar wat avocado-crème apart om stokbroodjes mee te beleggen.

Garneer de salade met een handje rucola en eventueel wat gesneden stukjes noten. Voeg naar smaak nog extra zout en/of citroensap toe.