- Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes. Kook de aardappelen in 15 tot 20 minuten gaar.
- Verkruimel de tempeh boven een grote kom. Voeg nu alle ingrediënten voor de marinade toe aan de kom en meng alles goed.
- Pel en snijd de ui in ringen. Verwarm wat (olijf)olie in een pan en bak de ui samen met de kerriepoeder en een eetlepel sojasaus een paar minuten. Houd de pan op (middel)laag vuur en laat de uien langzaam zacht en bruin worden. Laat ze ongeveer 10-15 minuten doorbakken, zodat ze zacht en zoet worden.
- Zodra de aardappelen gaar zijn, giet je ze af. Doe ze terug in de pan, voeg de rauwe andijvie en plantaardige melk toe en stamp alles fijn.
- Voeg vervolgens de gekarameliseerde uien aan de stamppot toe en roer. Zet de deksel op de pan.
- Bak tot slot de gemarineerde tempeh in 5 minuten gaar en voeg ook deze toe aan de stamppot. Serveer de stamppot in een diep bord.
Eet smakelijk!