Bereiding

  1. Haal het filo-deeg uit de vriezer en laat het ongeveer 30 minuten op kamertemperatuur ontdooien. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
  2. Trek de velletjes voorzichtig los van elkaar. Snijd 1 velletje filo-deeg diagonaal doormidden en leg daar 2 aspergetips in. Besmeer met een beetje pesto en leg er wat plakjes olijven op. Snijd de ui in kleine halve ringen en leg die ook op de asperges. Rol nu de asperges in het filo-deeg en plak het buitenste puntje deeg met wat pesto aan het deeg vast. Er mag best een stukje asperge uit het deeg steken.
  3. Herhaal dit totdat je gewenste aantal asperge rolletjes hebt. Leg de rolletjes op een bakplaat met bakpapier en doe ze zo’n 15 minuten in de oven, of totdat ze goudbruin zijn.
  4. Besprenkel eventueel nog met wat grof zeezout en serveer in een glas of leg ze allemaal op elkaar.

Je kan ze niet al te lang bewaren, dan wordt het korstje minder knapperig!