Bereiding

 • Bijgerecht
 • Bereidingstijd: 45 minuten
 • 2 porties
 • Veganistisch gerecht
 1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Maak de aardappels schoon en snijd ze in partjes van ongeveer dezelfde grootte. Doe ze in een ovenschaal en verdeel er voldoende olie overheen, zodat ze goed ingevet zijn. Verdeel er zout en peper naar smaak over en schuif voor 30-35 minuten in de oven (schep halverwege de aardappeltjes even om).
 2. Snijd de houtige onderkant van de asperges af en schil ze met een dunschiller. Pak ze bij de kop beet en schil van onder de kop naar het uiteinde toe. Zorg ervoor dat met elke haal van de dunschiller je een klein stukje van het vorige stukje overlapt. Zo zorg je ervoor dat je de hele schil verwijdert en je niet op harde vezels hoeft te kauwen.
 3. Leg de geschilde asperges in een ovenschaal en smeer ze in met wat olie, peper en zout. Schuif ze bij de aardappeltjes in de oven en bak ze in 30 minuten af.
 4. Maak ondertussen de citroen-tahinsaus. Knijp de citroen uit in een bakje (Let op met pitjes) en pers de knoflook erbij uit. Voeg de tahin, olie, peper en zout toe en mix dit samen tot een glad geheel. Voeg eventueel wat water toe om het nog te verdunnen, of om extra saus te creëren en laat daarna even staan. De saus dikt nog wat in.
 5. Verhit een koekenpan op middelhoog vuur zonder olie en rooster de pijnboompitten hierin. Blijf erbij! Schud de pijnboompitten om totdat ze bruin beginnen te kleuren en zet ze dan nog even opzij.
 6. Hak vervolgens de peterselie fijn. Haal de asperges en gebakken aardappeltjes uit de oven als ze gaar zijn.
 7. Verdeel de asperges over een bord met de gebakken aardappeltjes ernaast, doe de citroen-tahinsaus erover en maak af met de pijnboompitten en peterselie.

Eet smakelijk!