Bereiding

  • Bijgerecht
  • Bereidingstijd: 35 minuten
  • 2 porties
  • Veganistisch gerecht
  1. Schil de aardappelen en snij ze in kleinere blokjes (3 bij 3 cm). Vet een ovenschaal in en leg hier de aardappelblokjes op. Smeer ze in met een beetje olie door middel van een oliekwastje en strooi er zout en komijnpoeder overheen. Zet in een voorverwarmde oven van 185 graden voor ongeveer een half uur.
  2. Snij de aubergine in dikke ronde plakken, bestrijk met een klein beetje olie, strooi er wat komijnpoeder over en leg ze op grillpan of barbecue. De plakken hebben ongeveer een kwartier nodig op een hoge stand. Prik er met je vork in om te voelen of ze zacht zijn van binnen. Haal ze er dan af en laat afkoelen. Terwijl de aubergine plakken garen, snij je de rest van de groenten.
  3. Snij de halve rode ui in dunne reepjes. Pers drie knoflookteentjes en voeg dit samen met 3 eetlepels olijfolie en roer in een kommetje.
  4. Hak het bosje peterselie of koriander fijn – hoeveelheid is naar eigen voorkeur, maar gebruik niet te weinig! De smaak van het verse kruid moet goed aanwezig zijn.
  5. Als de aardappelen gaar zijn doe je ze in een saladekom. De aubergineplakken zijn nu redelijk afgekoeld: snij in kleinere stukken/blokjes. Doe de aubergine ook in de saladekom, en ook de rode uitjes en een deel van de peterselie of koriander.
  6. Giet nu het olijfolie-knoflook mengel in de kom en roer alles voorzichtig door elkaar. Je salade is nu bijna klaar. Strooi de rest van het verse kruid over het geheel en pers een halve citroen over alles heen. Snij de andere helft van de citroen in kleinere partjes en serveer het op tafel zodat je eventueel nog meer citroen kunt gebruiken.

Eet smakelijk!