Bereiding

  • Borrelhapje
  • Bereidingstijd: 30 minuten
  • 2 porties
  • Vegetarisch gerecht
  1. Snijd de aubergine in de lengte in plakken van ongeveer een centimeter dik, ongeveer 6 plakken.
  2. Maak ook de paprika schoon en snijd in kleine reepjes.
  3. Verhit een grill of grillpan zonder olie. Bestrijk de aubergine en paprika met een klein beetje olie en leg ze in de grillpan. Grill tot de groenten lichtbruine grillstreepjes hebben.
  4. Kook intussen de amaranth in 12-15 minuten gaar in pan met 250 milliliter groentebouillon, omdat dat extra veel smaak geeft.
  5. Giet de amaranth af indien nodig, en laat staan zonder deksel op de pan zodat de structuur nog iets steviger wordt; een beetje zoals een dikke pudding.
  6. Snijd de groene olijven in kleine stukjes en meng ze met de olijfolie en het citroensap. Breng indien gewenst verder op smaak met peper en zout.
  7. Maak de rolletjes. Leg een plak gegrilde aubergine op een snijplank, dit is je basis. Leg er een of twee plakken gegrilde paprika op, en vul met 1/6 van de Hüttenkäse en 1/6 van de fijngehakte olijven.
  8. Rol op en zet vast met een satéprikker. Herhaal met de andere 5 plakken gegrilde aubergine.

Wist je dat amaranth vol zit met vitamine B en E, vezels en mineralen als calcium, kalium en magnesium? Je kunt de ongekookte zaden ook poffen en door je muesli mengen!