- Snijd de aubergine in de lengte in plakken van ongeveer een centimeter dik, ongeveer 6 plakken.
- Maak ook de paprika schoon en snijd in kleine reepjes.
- Verhit een grill of grillpan zonder olie. Bestrijk de aubergine en paprika met een klein beetje olie en leg ze in de grillpan. Grill tot de groenten lichtbruine grillstreepjes hebben.
- Kook intussen de amaranth in 12-15 minuten gaar in pan met 250 milliliter groentebouillon, omdat dat extra veel smaak geeft.
- Giet de amaranth af indien nodig, en laat staan zonder deksel op de pan zodat de structuur nog iets steviger wordt; een beetje zoals een dikke pudding.
- Snijd de groene olijven in kleine stukjes en meng ze met de olijfolie en het citroensap. Breng indien gewenst verder op smaak met peper en zout.
- Maak de rolletjes. Leg een plak gegrilde aubergine op een snijplank, dit is je basis. Leg er een of twee plakken gegrilde paprika op, en vul met 1/6 van de Hüttenkäse en 1/6 van de fijngehakte olijven.
- Rol op en zet vast met een satéprikker. Herhaal met de andere 5 plakken gegrilde aubergine.
Wist je dat amaranth vol zit met vitamine B en E, vezels en mineralen als calcium, kalium en magnesium? Je kunt de ongekookte zaden ook poffen en door je muesli mengen!