- Snij de aubergine in plakken van ongeveer 0,5 cm. Hak de koriander, de ui en de pepers fijn. Bak de aubergines in wat kokosolie tot ze kleuren. Haal ze uit de pan en zet apart. Fruit in nog wat olijfolie de ui en de peper. Voeg de aubergine, de kikkererwten (met vocht), de tomaten, de helft van de koriander, het zout en de kurkuma toe, roer goed door en laat zo’n 20 minuten lekker pruttelen (voeg water toe als het ‘droog’ komt te staan. Breng eventueel op smaak met wat peper.
- Serveer in schaaltjes en bestrooi met de rest van de koriander. Dip er wat knapperig boerenlandbrood in en smullen maar.

Auberginestoof
De goudgele kurkuma is de held van de dag in dit heerlijke auberginestoofje. De keuken verandert in een paradijselijk lekkere plek waar je nooit meer weg wilt.
Bereiding
- Borrelhapje
- Bereidingstijd: 35 minuten
- 4 porties
- Veganistisch gerecht