- Schil de rode bieten en de zoete aardappel. Snijd ze daarna in blokjes.
- Snijd de ui, knoflook en gember fijn.
- Doe een scheutje olijfolie in een grote soeppan en bak de ui en knoflook goudbruin.
- Voeg het water, bouillonblokjes, gember, bieten en zoete aardappel toe. Breng alles aan de kook en laat het 30 minuten koken.
- Pureer alles met een staafmixer tot een egale soep. Voeg daarna de kokosmelk toe en roer er doorheen.
- Serveer de soep met fijngesneden bieslook en een vleugje kokosmelk.

Bietensoep met gember en kokosmelk
Op zoek naar een lekkere soep voor de lunch? Deze bietensoep is zoet en zacht van smaak, dankzij de kokosmelk. Recept van Zonderzooi.
Bereiding
- Soep
- Bereidingstijd: 45 minuten
- 4 porties
- Veganistisch gerecht