Bereiding

  • Borrelhapje
  • Bereidingstijd: 30 minuten
  • 5 porties
  • Veganistisch gerecht
  1. Snij de uien en knoflookteentjes in grove stukken. Verwarm wat olie in een koekenpan en bak de ui en knoflook met 3 rozemarijntakjes ongeveer 10 minuten op laag vuur, zodat ze karamelliseren. Haal de pan van het vuur en zet deze apart.
  2. Verwarm de oven voor op 180 °C. Heb je een grillstand? Zet die dan ook aan.
  3. Haal het pakje bladerdeeg uit de vriezer en laat de plakjes ontdooien op een bakpapiertje.
  4. Snij bij 5 plakjes bladerdeeg een kleiner vierkant uit het midden van de bladerdeegvierkantjes. Leg de rand die ontstaat op de 5 ongesneden bladerdeegvierkantjes, zodat je een soort fotolijstje creëert. Vul het binnenste gedeelte van de fotolijstjes met het uienmengsel en besmeer de randjes met olijfolie. Schuif ze in de oven en laat ze in 10 minuten goudbruin kleuren.
  5. Garneer ze met goede olijfolie, verse tijm en verkruimelde walnoten.