Bereiding

  • Hoofdgerecht
  • Bereidingstijd: 30 minuten
  • 4 porties
  • Veganistisch gerecht
  1. Laat de diepvrieserwten in een kom kokend water ontdooien.
  2. Pel de knoflook, schil de gember en hak beide fijn. Snij de rode peper in dunne ringen en verwijder de zaden als je het niet te scherp wilt. Snij de lente-­ui in dunne ringen.
  3. Snij de bloemkool- en broccoliroosjes van de steel en snij ze in kleine stukjes. Maak de rode paprika schoon en snij hem fijn.
  4. Doe de olie in een grote pan en zet deze op hoog vuur. Bak de knoflook, de gember, de rode peper en de lente-ui 1,5 minuut onder geregeld roeren in de hete olie.
  5. Doe nu de bloemkool, rode paprika en het komijnzaad erbij en bak dit onder geregeld roeren 2 minuten mee.
  6. Giet de erwten af en voeg deze met de resterende ingrediënten voor de korma toe. Breng alles aan de kook en laat het mengsel 10 minuten zachtjes pruttelen.
  7. Neem de pan van het vuur. Hak de koriander grof en strooi hem over elke portie, samen met wat geschaafde amandelen en chilivlokken.

Eet smakelijk!

Dit recept is afkomstig uit het kookboek Recepten voor geluk van The Happy Pear.