- Snijd de bloemkool in kleine roosjes. Was en snijd de zoete aardappel in blokjes en snijd de ui en knoflook fijn.
- Verhit in een grote koekenpan wat olie en fruit hierin de ui en knoflook voor 2 minuten. Voeg na 3 minuten de bloemkoolroosjes, de zoete aardappelblokjes en de garam masalakruiden (of curry pasta) toe. Roerbak een paar minuten op middelhoog vuur totdat de geuren goed vrijkomen.
- Schenk na ongeveer 6 minuten de kokosmelk erbij. Laat de curry nu afgedekt 15-20 minuten zachtjes door sudderen totdat de saus is ingedikt en alle groenten gaar zijn.
- Kook ondertussen de rijst volgens de verpakking.
- Voeg tenslotte de mais, (bevroren) doperwten en spinazie (of andere bladgroente toe). Proef de curry en voeg naar smaak nog extra garam masalakruiden, peper en zout toe.
Schep de curry in een kom, garneer met geroosterde cashewnoten en serveer met de rijst of quinoa.