Bereiding

  • Hoofdgerecht
  • Bereidingstijd: 20 minuten
  • 2 porties
  • Veganistisch gerecht

Varieer met verschillende groenten en peulvruchten. Houd je niet van witte bonen? Gebruik dan kapucijners of kikkererwten. Je kunt ook voor groenteballetjes in plaats van tempeh kiezen.

  1. Marineer de stukjes tempeh in de tamari en kerrie masala en laat dit een paar minuten intrekken.
  2. Snijd ondertussen de courgette in plakjes, de prei in dunne ringen en snipper de rode ui. Pers de knoflook fijn en zet dit even weg.
  3. Verhit een koekenpan of wok met een beetje kokos- of olijfolie en bak de stukjes tempeh zo’n 3 minuten aan. Voeg vervolgens de gesneden prei, ui, wortel, courgette, knoflook en witte bonen toe en roerbak dit voor een ongeveer 5 minuten op middelhoog vuur.
  4. Zet het vuur lager en laat dit nog 10 minuten garen.

Verdeel de groenten over twee borden en garneer eventueel met verse stukjes tomaat.