Bereiding

  • Soep
  • Bereidingstijd: 40 minuten
  • 8 porties
  • Veganistisch gerecht
  1. Snijd de ui en knoflook fijn.
  2. Snijd de broccoli in roosjes. Snijd de courgette en de stronk van de broccoli in plakken en halveer deze daarna.
  3. Doe een scheutje olijfolie in de pan en bak de ui en knoflook in een paar minuten goudbruin.
  4. Voeg daarna de courgette toe en bak dit een paar minuten mee.
  5. Voeg de broccoli, het water, de groentebouillonblokjes en de limoenblaadjes toe. Breng de soep aan de kook en kook dit 15 minuten.
  6. Verwijder eerst de limoenblaadjes uit de soep. Pureer daarna alles tot een gladde soep met een staafmixer en voeg ten slotte de kokosmelk en de doperwten toe. Laat nog even 6 minuten pruttelen en breng alles op smaak met peper en zout. Geniet er van!
  7. Tip: ook lekker om deze soep te garneren met een klein handje koriander.