- Giet de tofu af en druk al het vocht eruit. Leg de tofu tussen keukenpapier met een dik boek erop en laat goed uitlekken.
- Snijd de ui in ringen en de knoflook fijn. Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en verwarm hier ongeveer 2 el (olijf)olie in.
- Bak de ui en knoflook een paar minuten glazig en verkruimel de tofu boven de pan. Voeg de kurkuma, paprikapoeder, tomatenpuree en de sojasaus toe. Zo krijgt de scrambled tofu een mooi goudbruin kleurtje. Roer alles goed door elkaar en bak dit ongeveer 7 minuten in de koekenpan. Voeg naar smaak peper en zout toe.
- Verdeel de scrambled tofu op een (geroosterd) broodje en top met gesneden tomaten, plakjes avocado, verse basilicum en wat plantaardige mayonaise.
Eet smakelijk! Je kunt er ook voor kiezen om zongedroogde tomaten, olijven of een snufje zwart zout toe te voegen. Dit geeft een ei-achtige smaak.