Bereiding

  • Hoofdgerecht
  • Bereidingstijd: 35 minuten
  • 2 porties
  • Veganistisch gerecht
  1. Zet je grillpan aan.
  2. Snijd de aubergine in de lengte doormidden. Bestrijk de helften met wat olie en marineer met de za’atar kruiden.
  3. Leg de auberginehelften op de verwarmde grill. Grill de aubergine aan beide kanten totdat er mooie grillstrepen aan beide kanten ontstaan.
  4. Bereid ondertussen de bulghur zoals aangegeven staat op de verpakking.
  5. Laat de kikkererwten uitlekken in een zeef. Doe de rozijnen in een kommetje met wat water, zodat ze onderstaan.
  6. Snijd de peterselie fijn en de zongedroogde tomaten in stukjes.
  7. Meng alle ingrediënten voor de dressing door elkaar en mix goed.
  8. Doe de gekookte bulghur in een grote kom en voeg de kikkererwten, afgespoelde rozijnen, zongedroogde tomaten, noten, pompoenpitten, peterselie en rucola toe. Mix alles door elkaar.
  9. Serveer de bulghur in diepe borden en leg de gegrilde aubergine erop. Serveer met de tahindressing.

Eet smakelijk!