- Zet je grillpan aan.
- Snijd de aubergine in de lengte doormidden. Bestrijk de helften met wat olie en marineer met de za’atar kruiden.
- Leg de auberginehelften op de verwarmde grill. Grill de aubergine aan beide kanten totdat er mooie grillstrepen aan beide kanten ontstaan.
- Bereid ondertussen de bulghur zoals aangegeven staat op de verpakking.
- Laat de kikkererwten uitlekken in een zeef. Doe de rozijnen in een kommetje met wat water, zodat ze onderstaan.
- Snijd de peterselie fijn en de zongedroogde tomaten in stukjes.
- Meng alle ingrediënten voor de dressing door elkaar en mix goed.
- Doe de gekookte bulghur in een grote kom en voeg de kikkererwten, afgespoelde rozijnen, zongedroogde tomaten, noten, pompoenpitten, peterselie en rucola toe. Mix alles door elkaar.
- Serveer de bulghur in diepe borden en leg de gegrilde aubergine erop. Serveer met de tahindressing.
Eet smakelijk!