Bereiding

  1. Maak eerst de hamburgersaus. Doe de yoghurt samen met de mayonaise en ketchup in een schaaltje en roer door elkaar. Breng op smaak met peper en zout.
  2. Snijd de ui in ringen, de tomaat in plakjes en halveer de augurken.
  3. Doe een scheutje olie in een koekenpan en voeg de uienringen toe. Bak in een paar minuten goudbruin en leg ze apart op een bord.
  4. Bereid de friet zoals beschreven op de verpakking.
  5. Doe opnieuw wat olie in een koekenpan en voeg de burgers toe. Bak beide zijde vier minuten. Leg na het omdraaien de kaas bovenop de burger en bak dit met de deksel op de pan, zodat de kaas goed smelt.
  6. Snijd de hamburgerbroodjes open en grill aan de open zijde. Dit kun je ook doen door ze een paar minuten te bakken in een koekenpan zonder olie.
  7. Beleg elk hamburgerbroodje met een handje sla, tomaat, ui, burger met kaas, de augurken en een laagje saus. Serveer de burgers met de friet.

Eet smakelijk!

Meer weten over Eet Geen Dierendag? Lees hier verder.