Bereiding

  • Voorgerecht
  • Bereidingstijd: 25 minuten
  • 3 porties
  • Veganistisch gerecht

Deze carpaccio van courgette is een heerlijk voorjaarsgerecht wat enorm makkelijk te maken is. Serveer het als amuse, voorgerecht of bijgerecht.

  1. Verkruimel de tofu met je handen en mix met het citroensap, azijn, oregano, zout en peper. Zet aan de kant. (Des te langer het kan marineren, des te beter de smaak)
  2. Mix de dressing ingrediënten in een blender of keukenmachine.
  3. Breng een pan met ruim water aan de kook. Snijd de courgette (in de breedte) in 2 grote stukken en kook deze 2 minuten. Giet af.
  4. Rooster ondertussen de pijnboompitjes voor een paar minuten in een droge koekenpan.
  5. Snijd de courgette in hele dunne plakjes. Leg ze op een groot bord of verdeel ze over meerdere borden.
  6. Mix de courgette met de dressing en voeg de gemarineerde tofu-feta toe.

Garneer de courgette carpaccio met de geroosterde pijnboompitjes en granaatappelpitjes.