- Schil de aardappelen, snijd ze in kleinere stukken en kook ze in circa 15 minuten gaar.
- Verwarm wat olie in een pan en bak in 10 minuten de uitjes, paprika, knoflook, bruine bonen, champignons en voeg de stoofkruiden toe. Voeg de laatste 5 minuten de tomatenstukjes toe en en een scheut water zodat er een beetje ‘jus’ ontstaat.
- Giet de aardappelen af zodra ze gaar zijn. Doe de aardappelen terug in de pan en zet het vuur op z’n laagst. Stamp de aardappelen fijn met een aardappelstamper, voeg hier een snufje zout en een snufje zwarte peper aan toe. Voeg ook de (plantaardige) melk toe. Meng dit goed zodat er een romige puree ontstaat.
- Serveer de aardappelpuree met de champignon-bonenstoof.
- Lekker met rozemarijn en bieslook.

Champignon-bonenstoof met aardappelpuree
Deze champignon-bonenstoof met aardappelpuree is snel klaar en past perfect bij het herfstige weer. Recept van Mitu’s Meatless Food.
Bereiding
- Feestdagen
- Bereidingstijd: 20 minuten
- 2 porties
- Vegetarisch gerecht