Bereiding

  • Hoofdgerecht
  • Bereidingstijd: 35 minuten
  • 2 porties
  • Veganistisch gerecht
  1. Snijd het blok tofu over de lengte in 4 repen. Marineer de tofu minimaal een uur in de sojasaus, zonnebloemolie en knoflookpoeder. Zorg ervoor dat alle kanten goed bedekt zijn. Schuif daarna de schaal met tofu en marinade de oven in en laat 20 minuten bakken op 200 graden.
  2. Kook water voor de mie, en snijd ondertussen de lenteui in grove stukken. Snijd de champignons in plakken en snijd een stukje gember af van ongeveer 1 centimeter.
  3. Kook de mie volgens de verpakking (beet)gaar. Voeg na het afgieten een klein beetje olie toe om plakkende slierten te voorkomen.
  4. Wok de lenteui en de champignons in een klein beetje olie. Rasp er de gember boven, of gebruik een knoflookpers. Kruid naar smaak met peper en zout, of een beetje sojasaus.
  5. Schep de mie in diepe borden. Doe er de lenteui en champignons bij en leg er de reepjes tofu op (je kunt de grote repen tofu ook nog eens doormidden snijden). Garneer tot slot nog met wat sesamzaadjes.