Bereiding

  • Nagerecht
  • Bereidingstijd: 35 minuten
  • 2 porties
  • Veganistisch gerecht

Heb je geen pompoen? Dan kun je ook zoete aardappel gebruiken. Je kunt natuurlijk ook een grote taart maken in plaats van deze kleine feestelijke taartjes (verdubbel dan de ingredienten voor een klein taartje).

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Was en snijd de pompoen in kleine stukjes en leg ze op een met bakpapier beklede ovenschaal/plaat. Rooster de stukjes pompoen ongeveer 10 minuten in de oven.
  2. Voor de bodem: vermaal de havermout in een blender of keukenmachine tot havermeel. Voeg vervolgens de cashewnoten, moerbeien en dadels toe en maal tot een kleverig mengsel.
  3. Kneed het mengsel tot een grote bal en druk het deeg plat. Steek vervolgens mooie rondjes uit het deeg. Gebruik hiervoor een rond deegvormpje of pak een ander rond voorwerp (bijvoorbeeld een schaaltje). Plaats de bodem van de taartjes ongeveer 10 minuten in de vriezer zodat ze wat hard worden en maak ondertussen de vulling.
  4. Voor de pompoenvulling: haal de pompoen uit de oven en maal de stukjes samen met de dadels, het cacaopoeder en vanillepoeder in een keukenmachine of blender tot een glad mengsel.
  5. Haal de taartjes uit de vriezer en beleg de bodem met de choco-pompoenvulling.
  6. Voor de karamelsaus: mix de dadel en kaneel met een scheutje water in de keukenmachine of met een staafmixer tot een gladde karamelsaus. Smeer de karamelsaus uit over de choco-pompoenvulling.

Garneer de taartjes met wat goji bessen en/of pistachenootjes. Eet smakelijk!