Bereiding

  • Nagerecht
  • Bereidingstijd: 45 minuten
  • 6 porties
  • Vegetarisch gerecht
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Smelt de boter en voeg de overige ingrediënten voor de bodem toe. Roer goed door met een vork zodat het een samenhangende geheel wordt. Verspreid de bodem over een springvorm van ong 20 cm en druk aan.
  2. Meng voor de vulling 2 eetlepels water met de maïzena tot een glad papje. Rasp de citroenen en pers ze uit. Doe de rest van het water samen met de citroenrasp, citroensap en de suiker in een pan en breng aan de kook. Roer van het vuur af het maïzena-papje er goed door, zet op het vuur terug en kook nog een minuutje.
  3. Scheid de eieren en vang de eidooiers op. Klop in een kom de eidooiers los met een garde en roer de slagroom erdoor. Schenk een klein beetje van de hete vloeistof bij de dooiers en blijf flink kloppen. Ga zo door tot alle warme vloeistof is opgenomen. Laat de curd afkoelen en schenk op de taartbodem.
  4. Bak de taart in 25 minuten af op 170 graden en laat afkoelen.
  5. Klop de eiwitten met de mixer in een paar minuten stevig en luchtig. Als het eiwit gaat glanzen kun je beetje bij beetje de suiker toevoegen. Klop nog een halve minuut door en strijk de massa uit over de taart of vorm één grote dot.
  6. Doe de taart ongeveer 10 minuten in de oven op 180 graden, tot de massa begint te kleuren. Als je een steviger meringue wilt, laat de taart dan wat langer in de oven op een lagere temperatuur. Houd dit goed in de gaten.

Snijd met een heet mes de taart in stukken.