Bereiding

  • Hoofdgerecht
  • Bereidingstijd: 40 minuten
  • 2 porties
  • Veganistisch gerecht
  1. Kook de rijst volgens de verpakking.
  2. Zet de wokpan op middelhoog vuur en rooster hierin, zonder olie, de cashewnoten. Leg apart.
  3. Verhit wat olie in de pan en bak de plantaardige kipstukjes tot ze goudbruin kleuren.
  4. Snijd ondertussen de paprika in stukjes voeg dit aan de goudbruine stukjes kip toe. Bak dit 2 minuten mee.
  5. Voeg nu de doperwten en de ananas toe, bak dit ook 2 minuten mee.
  6. Voeg de kruiden en de cashewnoten toe en bak 1 minuut.
  7. Giet de kokosmelk erover en breng het zachtjes aan de kook. Laat het geheel ongeveer 20 minuten sudderen, tot de kokosmelk voldoende is ingedikt.
  8. Serveer de curry met de gekookte rijst.

Garneer de curry eventueel nog met extra koriander.