Bereiding

  • Hoofdgerecht
  • Bereidingstijd: 30 minuten
  • 2 porties
  • Veganistisch gerecht
  • Verhit wat olie in een wok of hapjespan. Bak de ui een paar minuten tot deze glazig wordt.
  • Bereid ondertussen in een andere pan de rijst zoals op de verpakking staat aangegeven.
  • Snijd de courgette door de lengte door vieren en vervolgens in plakjes. Snijd de champignons in kwartjes.
  • Voeg de courgette, gesneden champignons en kerriepoeder toe aan de pan en bak deze een paar minuten mee totdat ze beginnen te verkleuren. Voeg vervolgens de kokosmelk toe en breng op smaak met peper en zout.
  • Spoel de kikkererwten af in een vergiet met water en laat ze uitlekken. Voeg toe aan de rest van de groenten en laat alles nog zo’n 5 minuutjes zachtjes koken op middelhoog vuur tot de courgette gaar is.
  • Serveer de curry in een (diep) bord met de rijst. Eet smakelijk!