- Start met het wassen van alle groenten. Verwijder daarna de stronk van de broccoli en snijd de broccoli in hele kleine roosjes.
- Snijd de knoflook fijn en snijd de bosui en wortel in dunne plakjes.
- Snijd de citroengras in drieën en maak deze plat door er een groot mes op te leggen en stevig te duwen met je handpalm. Zo komt de smaak wat meer los.
- Doe een flinke scheut olie in de pan en bak de knoflook goudbruin. Voeg daarna het hele zakje curry pasta toe en bak kort mee.
- Voeg de wortel, citroengras, bosui, water en het bouillonblokje toe. Breng aan de kook en kook 10 minuten.
- Voeg de broccoli roosjes toe en kook nog 4 minuten.
- Voeg de kokosmelk toe, roer door elkaar en breng op smaak met peper.
- Haal de stengels citroengras er voor het serveren uit. Serveer de soep met fijngehakte pinda’s.
Tip: Ook erg lekker om de soep te garneren met koriander of taugé.