Bereiding

  • Hoofdgerecht
  • Bereidingstijd: 30 minuten
  • 2 porties
  • Veganistisch gerecht
  1. Bereid de noedels volgens de bereidingswijze op de verpakking. Spoel ze af met koud water en zet even apart.
  2. Snijd de tofu in blokjes. Verhit een koekenpan op middelhoog vuur met een beetje olijfolie. Doe de tofu in de pan en giet hier een scheutje sojasaus overheen. Bak de tofu ongeveer 8 tot 10 minuten om en om totdat deze goudbruin is. Blijf de tofu goed omscheppen, zodat deze goudbruin wordt maar niet verbrandt. Zet de tofu ook apart.
  3. Snipper de ui, snijd de stengels citroengras in dunne ringen en hak de knoflook, peper en gember fijn.
  4. Verhit een soeppan twee minuten met olijfolie en fruit de ui, citroengras, knoflook, peper, gember, komijn, paprikapoeder en kurkuma.
  5. Snijd de champignons en voeg deze toe aan de soeppan. Bak deze 5 minuten mee. Voeg vervolgens de kokosmelk en groentebouillon toe aan de pan. Breng de soep aan de kook, voeg nog een beetje kurkuma toe naar behoefte en laat nog 7 á 8 minuten zachtjes pruttelen. Voeg vervolgens de noedels en tofu toe aan de soep. Zet het vuur laag en verwarm nog een minuut of twee.
  6. Snijd ondertussen de onderkant van de stelen van de paksoi er af. Was de paksoi bladeren, smeer deze licht in met olijfolie (sesamolie is nog lekkerder!) en grill de paksoi ongeveer 3 minuten om en om in een grillpan.
  7. Snijd de bosui in ringen. Schep de soep in de kommen en leg hier de gegrilde paksoi bovenop. Garneer met de bosui en besprenkel met limoensap.

Eet smakelijk!