Bereiding

  • Hoofdgerecht
  • Bereidingstijd: 45 minuten
  • 6 porties
  • Veganistisch gerecht
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Schil en snijd de pompoen in blokjes van ongeveer 1 cm. Snipper de ui, rasp de gember en snijd de knoflook fijn. Snijd de bloemkool in kleine roosjes.
  3. Verwarm wat olie in een wok op middel hoog vuur. Fruit de ui, knoflook en gember tot ze zacht zijn. Voeg vervolgens de curry bladeren toe aan de olie en bak ongeveer een minuut tot je ze begint te ruiken. Voeg de pompoen en alle specerijen toe en meng. Giet de kokosmelk en bouillon toe aan de pan en breng aan de kook en laat 10 minuten pruttelen.
  4. Spoel de rode linzen af en voeg ze toe aan de pan en laat 25 minuten zacht koken.
  5. Meng ondertussen de bloemkool roosjes met de kerrie, komijnzaadjes en olijfolie tot alle roosjes bedekt zijn met een laagje kruiden en olie . Spreid de bloemkool over een bakplaat en rooster in 20 minuten gaar en bruin.
  6. Bereid ondertussen de rijst zoals aangegeven op de verpakking en hak de peterselie grof.
  7. Voeg de kokosrasp toe aan de dahl zodat het nog wat meer indikt en voeg de limoensap toe. De linzen en pompoen zouden nu gaar en zacht moeten zijn en de saus dik.
  8. Serveer de vegan dahl met rijst, geroosterde bloemkool, peterselie en extra kokosrasp.

Eet smakelijk!