Bereiding

  • Borrelhapje
  • Bereidingstijd: 15 minuten
  • Veganistisch gerecht

Deze bruschetta’s zijn heel lekker voor bij de borrel of om mee te nemen bij de picknick. Een lekker hartig hapje dat snel en makkelijk gemaakt is en eigenlijk overal bij past. Serveer bijvoorbeeld als dip voor bij crudité of op brood voor bij de soep.

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden. Snijd de sneetjes brood doormidden en besprenkel wat olie op het brood. Rooster het brood ongeveer 5 á 7 minuten in de oven.
  2. Hak de knoflook fijn en snijd de lente-ui in ringen. Vul een pannetje met een laagje heet/kokend water, leg hier de doperwten een minuutje in en giet vervolgens af. Meng in een keukenmachine de doperwten, avocado, knoflook, citroensap en scheutje olie tot een romige dip. Breng op smaak met wat peper en zout.
  3. Besmeer de geroosterde broodjes met de doperwten-avocado dip en verdeel de fijngesneden lente-ui hier overheen.

Garneer met nog wat extra doperwten.