Bereiding

  • Voorgerecht
  • Bereidingstijd: 25 minuten
  • 2 porties
  • Veganistisch gerecht
  1. Doe de paddenstoelen, sojasaus, koriander, gember, bosui en knoflook kort in een blender en mix tot een geheel. Het is niet erg als er nog wat grove stukken paddenstoel inzitten.
  2. Voeg de zonnebloempitten en paksoi toe en bak het mengsel kort aan in een pan.
  3. Leg de jiaozi vellen op tafel en schep er steeds een klein beetje van het paddenstoelenmengsel in.
  4. Maak met je vinger de zijkanten van de jiaozi vellen een beetje nat en vouw ze vervolgens naar boven dicht.
  5. Goed aandrukken zodat de vellen goed op elkaar plakken, en 10 minuten laten drogen.
  6. Leg de dumplings in een stoommandje en stoom ze voor ongeveer 5 – 10 minuten.
  7. Je kunt wat paksoi bakken en deze naast de dumplings serveren.