- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Bekleed 2 kleine ronde bakblikjes met een doorsnede van 15 cm met bakpapier.
- Roer de agave en de sojaboter door elkaar en voeg vervolgens alle andere taartingrediënten toe.
- Verdeel het mengsel over de bakblikjes en bak 20 minuten in de oven.
- Bedek ze vervolgens met folie en laat ze nog 5 minuten in de oven staan. Laat afkoelen.
- Voor het glazuur smelt je 185 gr chocola met 85 sojaboter au bain-marie, terwijl je af en toe roert.
- Naar smaak kun je als het gesmolten is nog een el amandelmelk toevoegen, maar het hoeft niet. Laat afkoelen.
- Neem de laatste 100 gr chocola en snij met een groot mes langs de zijkanten totdat je grove rasp krijgt. Zet apart.
- Voeg aan de helft van de glazuur twee eetlepels van deze grove chocoladerasp toe, roer door en bedek een van de taartjes met dit mengsel.
- Leg het andere taartje er bovenop. Beleg deze vervolgens met de rest van de glazuur en voeg tot slot de rest van de chocoladerasp toe.

Fabulous chocoladetaart met walnoten & cranberry’s
Deze taart bevat geen suiker, geen zuivel en geen gluten. Wat dan wel? BIG, BIG flavours! Please DO try this at home! Instant geluk verzekerd.
Bereiding
- Feestdagen
- Bereidingstijd: 40 minuten
- 5 porties
- Veganistisch gerecht