Bereiding

  • Nagerecht
  • Bereidingstijd: 40 minuten
  • 5 porties
  • Veganistisch gerecht
  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Bekleed 2 kleine ronde bakblikjes met een doorsnede van 15 cm met bakpapier.
  3. Roer de agave en de sojaboter door elkaar en voeg vervolgens alle andere taartingrediënten toe.
  4. Verdeel het mengsel over de bakblikjes en bak 20 minuten in de oven.
  5. Bedek ze vervolgens met folie en laat ze nog 5 minuten in de oven staan. Laat afkoelen.
  6. Voor het glazuur smelt je 185 gr chocola met 85 sojaboter au bain-marie, terwijl je af en toe roert.
  7. Naar smaak kun je als het gesmolten is nog een el amandelmelk toevoegen, maar het hoeft niet. Laat afkoelen.
  8. Neem de laatste 100 gr chocola en snij met een groot mes langs de zijkanten totdat je grove rasp krijgt. Zet apart.
  9. Voeg aan de helft van de glazuur twee eetlepels van deze grove chocoladerasp toe, roer door en bedek een van de taartjes met dit mengsel.
  10. Leg het andere taartje er bovenop. Beleg deze vervolgens met de rest van de glazuur en voeg tot slot de rest van de chocoladerasp toe.