- Snijd de knoflook fijn, de ui in ringen en rasp lange dunne slierten van één kant van de komkommer. Dit kan je het beste doen met een dunschiller of kaasschaaf.
- Verwijder de schil van de avocado en snijd de avocado in dunne plakken.
- Doe de komkommer in een zeef en druk zachtjes met je handen het water eruit. Snijd de komkommer daarna goed fijn.
- Doe de plantaardige yoghurt samen met de vegan mayonaise, knoflook en komkommer in een schaaltje. Roer door elkaar en breng op smaak met peper en zout.
- Doe een scheutje olijfolie in de pan en bak de ui in een paar minuten goudbruin. Leg deze aan de kant op een bord.
- Doe nogmaals een scheutje olijfolie in de pan en voeg de falafelburgers toe. Bak ze drie minuten aan elke zijde, het liefst met de deksel op de pan op middelhoog vuur.
- Snijd de bolletjes open. Beleg elk broodje met een laagje tzatziki, spinazie, munt, falafelburger, avocado, rode ui en kiemen. Smeer ook nog wat tzatziki op de andere helft van het broodje.
Eet smakelijk!