Bereiding

  • Nagerecht
  • Bereidingstijd: 1 uur en 15 minuten
  • 6 porties
  • Vegetarisch gerecht
  1. Verwarm de oven voor op 190 ⁰C.
  2. Meng bloem, suiker, maanzaad en zout met de hand of keukenmachine dor elkaar. Voeg de boter toe en meng tot je een kruimelig deeg hebt. Het is een compact deeg, dus met de keukenmachine gaat het makkelijker.
  3. Voeg eventueel enkele eetlepels ijswater toe om een samenhangend deeg te krijgen.
  4. Rol de helft van het deeg uit op een met bloem bestoven oppervlak en leg de andere helft, ingepakt in folie, in de koelkast.
  5. Vet de taartvorm licht in en bekleed deze met het deeg.
  6. Bedek het deeg met bakpapier, vul met blindbakvulling en bak het deeg 10 minuten blind. Verwijder dan bakpapier en blindbakvulling en bak nog 5 minuten.
  7. Schep de maïzena en suiker voorzichtig door de frambozen. Probeer de frambozen zo heel mogelijk te laten.
  8. Haal de taartvorm uit de oven en strooi het paneermeel over de bodem. Verdeel de lemon curd over de bodem, het geeft niet als het mengt met het paneermeel.
  9. Schep de frambozen op de lemon curd. Probeer zo weinig mogelijk vocht mee te scheppen.
  10. Rol het resterende deeg uit op een met bloem bestoven oppervlak, en maak met een uitsteekvormpje wat gaatjes in het deeg. Let het deeg boven op de taart, snij het overtollige deeg weg.
  11. Duw de randjes aan en bak de taart dan ca. 30 minuten in de oven. De taart blijft vrij blank van kleur. Snij in punten en serveer er nog wat lemon curd bij.