Bereiding

  • Nagerecht
  • Bereidingstijd: 1 uur en 30 minuten
  • 3 porties
  • Veganistisch gerecht
  1. Bekleed een grote of 3 kleine taartvormpjes met bakpapier.
  2. Vermaal de havermout, ontpitte dadels, limoenschil en snuf zout in een keukenmachine tot een plakkerig deeg.
  3. Maak je handen vochtig en bekleed de bodem van de taartvorm met het deeg en zet even weg.
  4. Pel de avocado’s en snijd ze fijn. Maak de vulling door de stukjes avocado, geweekte cashewnoten, ontpitte dadels, kokosmelk, gesmolten kokosolie en limoensap te blenden in een keukenmachine tot een gladde massa. Proef dit en voeg naar smaak extra limoensap of kokosmelk toe.
  5. Giet de vulling in de taartvorm. Zet de taartjes nu minimaal 1 uur in de vriezer om stijf te worden.
  6. Snijd de aardbeien doormidden en snijd kleine limoenpartjes voor de garnering.

Garneer de taart of taartjes voor het serveren met verse aardbeien en de limoenpartjes. Bestrooi eventueel met wat geraspte kokos.