Bereiding

  • Hoofdgerecht
  • Bereidingstijd: 50 minuten
  • 4 porties
  • Veganistisch gerecht
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en doe de grillstand aan.
  2. Snijd de tempeh in dunne plakken van ongeveer 1/2 -1 cm groot. Meng in een grote bak de ketjap medja en sambal bij elkaar en voeg de tempeh toe. Laat de tempeh ongeveer 10 minuten marineren.
  3. Kook de quinoa zoals aangegeven op de verpakking. Laat afkoelen, schenk er een beetje olijfolie doorheen zodat het niet aan elkaar plakt.
  4. Snijd de avocado, mango, komkommer, cherrytomaten en paprika klein en doe ze samen met de rucola in een grote kom. Voeg de afgekoelde quinoa, de mais, gesneden munt en amandelen toe.
  5. Spoel de kikkererwten af en doe ze samen met de olijfolie en alle gedroogde kruiden in een bak. Mix goed en leg ze vervolgens op een met bakpapier beklede bakplaat.
  6. Leg de plakken tempeh ernaast en schuif dit voor ongeveer 15 minuten in de oven. Draai tussendoor de tempeh om en roer even door de kikkererwten. Rooster totdat de tempeh en kikkererwten (goud)bruin zijn gekleurd.
  7. Voeg de geroosterde kikkererwten toe aan de salade en sprenkel er citroensap overheen.

Serveer de salade met de pittige tempehplakken.