Deze salade is heerlijk met een stuk stokbrood en een glas witte wijn. Houd je niet van witte druiven? Je kunt ook een peer of appel toevoegen aan de salade.
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Plaats de walnoten op een bakplaat en rooster ze ongeveer 5 minuten. Check af en toe om te kijken of ze niet te snel gaan.
- Was de spinazie. Scheur de stelen van de wilde spinazie af en snijd de bladeren wat kleiner. Doe ze vervolgens in een saladekom. Snijd het sjalotje en de paprika in stukjes en voeg ze toe aan de spinazie. Was de druiven en voeg deze ook toe aan de salade.
- Meng voor de dressing alle ingrediënten door elkaar. Wanneer de dressing nog beetje dik is, voeg je een beetje olijfolie toe. Voeg de dressing toe aan de salade en hussel goed.
- Schep de salade op twee borden. Snijd de avocado in lange dunne repen en leg deze op de salade. Brokkel vervolgens de blauwe kaas over de salade heen.
Garneer met de knapperige walnoten en een stuk stokbrood of ander brood.